DZC '68NieuwsOverige nieuwsG-Jeugd, het Andere Oranje, krijgt eigen trainingspakken.

G-Jeugd, het Andere Oranje, krijgt eigen trainingspakken.

Zaterdag 5 december kreeg het G-jeugd team voor het vertrek naar Zutphen hun eigen trainingspakken. De sponsor de heer Henry Reinders, van reinderstapverhuur.nl, kwam zaterdagochtend speciaal naar vvDoetinchem om de pakken uit te reiken
Dit is voor het hele team een zeer welkom cadeau omdat er nu ook tijdens de koudere dagen toch in goede kleding getraind kan worden. 

Het Andere Oranje, is het gezamenlijke G-jeugd team van de 3 grote amateur voetbalclubs in Doetinchem, Viod, DZC'68 en vvDoetinchem. Het team traint bij vvDoetinchem en speelt daar ook haar thuiswedstrijden. Ze spelen in de aparte G-competitie van de KNVB tegen 2 teams uit Zutphen, een team uit Barneveld, Deventer en Wageningen.

Op het moment van schrijven heeft het Andere Oranje net de 1e plaats in hun pool weten te bemachtigen. Iedereen is dan ook zeer trots en gedreven om deze plaats tot het einde van het seizoen te behouden, wat met de 3-1 winst van vandaag tot de mogelijkheden behoort.

Het G-voetbal is door de KNVB in het leven geroepen om voetbal voor hen die een beperking hebben ook mogelijk te maken. Dit kunnen visuele-, lichamelijke- of geestelijke beperkingen zijn. Het Andere Oranje heeft op dit moment 12 spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar, 2 trainers en 2 begeleiders en een stagiaire van het Graafschapcollege.

Als spelers ouder zijn dan 18 jaar kunnen zij door naar het volwassen G-voetbal, vv Doetinchem heeft hier 2 teams van en zij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan voetbal.