DZC '68NieuwsOverige nieuwsFysiotherapie Engelaar helpt DZC'68 zeum aan pol(o)s!

Fysiotherapie Engelaar helpt DZC'68 zeum aan pol(o)s!

Dat ons zevende wat fysieke en mentale steun kan gebruiken is direct opgepakt door Fysiotherapie Engelaar. Het team loopt, zoals zij zelf aangeven, wekelijks na afloop wedstrijd in polo-naise naar de praktijk van Leonie voor hulp aan hun opgelopen leeftijdskwaaltjes. Het aanpassen van de leefstijl van de heren is nog wel een klein dingetje...

Fysiotherapie Engelaar

Zoekt u een (sport)fysiotherapeut of manueel therapeut in de Achterhoek? Met vier vestigingen in Doetinchem (Wijnbergen, Schöneveld – Overstegen, Keppelseweg en centrum) vindt u hoogwaardige fysiotherapie altijd bij u in de buurt.

(Sport) fysiotherapie en manuele therapie
Fysiotherapie Engelaar is een praktijk voor (sport)fysiotherapie en manuele therapie opgericht in 2011 te Doetinchem Wijnbergen. In 2017 is hun tweede vestiging geopend binnen sportcentrum Basic-Fit in het centrum van Doetinchem. Sinds 2018 vindt u hen ook op de scheidslijn tussen de wijken Schöneveld en Overstegen, in de vestiging van CrossFit Go Personal. In juni 2021 openden zij hun vierde locatie aan de Keppelseweg binnen sportcentrum Basic-Fit.

Team Engelaar bestaat uit negen fysiotherapeuten; Leonie Engelaar, Tom Hulkenberg, Freek Jager, Max Jansen, Veerle Kimman, Gijs Heusinkveld, Charlotte Braun, Jochem Jansen en Jaap Krol, ieder met hun eigen specialisaties. Alle fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister, waarvoor zij jaarlijks diverse scholingen volgen. Hun kennis is daarmee altijd up-to-date!

Visie
De speerpunten uit hun visie op fysiotherapie zijn:

- Zo snel mogelijk en blijvend pijnvrij
- Individuele aanpak
- Eerst de juiste randvoorwaarden creëren, daarna oefentherapie
- Samenwerking met andere specialisten
- Zo snel mogelijk en blijvend klachtenvrij

Patiënten kunnen binnen 48 uur en zonder verwijzing bij Fysiotherapie Engelaar terecht. Hun fysiotherapeutische doelstelling is de patiënt zo snel mogelijk – op een verantwoorde manier – te revalideren. Dit gaat verder dan pijnvrij zijn: hun insteek is dat patiënten op lange termijn klachtenvrij blijven. Daarom pakken ze ook de oorzaak van de klachten aan en niet alleen het symptoom.

Bij sporters gaat dit zelfs nog een stap verder. Een revalidatie is pas geslaagd wanneer een sporter fysiek sterker dan eerder uit de revalidatie komt.

Individuele aanpak
Door te testen en meten zien ze waar bij een patiënt aandachtspunten zitten. Hierna stellen zij in overleg een persoonlijk behandelplan op. Hun praktijk biedt moderne specialisaties en therapieën: de patiënt krijgt altijd de een-op-een behandeling die het beste past.

Eerst de juiste randvoorwaarden
Als fysiotherapeut vinden zij het belangrijk om eerst de juiste voorwaarden – vermindering van pijn, meer beweeglijkheid in gewrichten – te creëren voordat de oefentherapie start. Dry Needling, EPTE, Shockwave therapie, Manuele therapie en Medical Taping zijn therapievormen die ze veel toepassen. Zodra de pijnklachten niet meer op de voorgrond staan, neemt oefentherapie een steeds grotere rol in binnen de revalidatie.

Samenwerking met andere specialisten
Hun fysiotherapeuten benaderen klachten oplossingsgericht. Waar nodig schakelen zij andere zorgverleners in om uw klacht vanuit verschillende vakgebieden te beoordelen en behandelen. Ook zijn er korte lijnen met trainers en verzorgers van verschillende sportverenigingen in de regio. Wel zo makkelijk en efficiënt!

Fysiotherapie Engelaar
Doetinchemseweg 17
7007 CA Doetinchem
[E] info@fysio-engelaar.nl
[T] 0314-72 59 94