DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC '68 JO13-1 steviger in de top van de 2e divisie!

DZC '68 JO13-1 steviger in de top van de 2e divisie!

Ik begin als mens altijd een beetje weemoediger te worden als we richting de kerst gaan. Donkere dagen, koudere temperaturen, en steeds vaker let ik op achtergronden van mensen, bedoelingen of opmerkingen, en aan hoe goed wij het eigenlijk hebben, en hoe slecht sommigen anderen. En dan begin je aan een seizoen als leider van 13 ventjes en 1 meid met maar 1 opdracht. Ik heb er samen met trainers Nick en Tolly veelvuldig over gesproken in de aanloop naar dit seizoen want voor ons allemaal geldt maar 1 ding.
Veel leren, plezier hebben want dan kun je pas echt beter worden, en elkaar verdragen, want iedereen in onze selectie heeft zijn eigen kwaliteiten en samen kunnen we mooie dingen bereiken. Voor ons als begeleiding is de sfeer rondom een team de hoofdzaak van werken met jonge spelers. Je veilig voelen in je eigen omgeving en proberen iedereen op zijn of haar niveau het maximale te laten presteren. En natuurlijk willen wij ook graag winnen en zijn we soms zeer fanatiek, maar we genieten nog het meest als we spelers dingen zien doen die je vooraf misschien wel niet verwacht zou hebben, of dingen die je juist wel verwacht en die nog beter zijn geworden. Top prestaties leveren gaat samen met eenheid, verdraagzaamheid en teamspirit. En daarbij hoort ook iedereen rond een team. Ouders, broertjes, zusjes, opa's en lieve oma's (ja toch Bibi!) en iedereen die ons nauwlettend volgt. Daarvoor wil ik jullie allemaal een groot compliment geven want het eerste deel van het seizoen was voor ons een genot om met de JO13 toppers samen te werken.

Bijna kerstmis, en onze laatste wedstrijd voor de winterstop moest nog even gespeeld worden. Quick '20 uit Oldenzaal is vandaag bij ons te gast. En deze uiterst sympathieke ploeg staat ook prima op de ranglijst. We zullen vandaag dus weer alles moeten geven om de punten op sportpark Zuid te houden. Het regent hard en de keiharde ijzige wind maakt het erg koud. Niet echt Braziliaanse invloeden dus...............of toch wel?

We lijken vandaag weer eens zonder al teveel blessures te kunnen spelen, en alleen Tim blijft nog uit voorzorg aan de kant. En als ik het dan toch over kerstgedachten heb, en ik een kerstwens mocht doen, zou 1 van mijn wensen zijn dat jij het 2e deel van het seizoen weer pijnvrij mee kan spelen Tim. Ook vandaag weer in de ijzige kou op de bank zitten om je teamgenoten vooruit te schreeuwen. Over teamgedachten gesproken. Ik wens dat ook jij weer het beste in jezelf naar boven kunt halen. Als mannetje is je dat al 100% gelukt, nu moet de knie nog even gaan meewerken.

Bibi blijkt ook weer fit genoeg te zijn en onze "Braziliaanse" balvirtuoos "Rubinho dos Santos" Derksen is er ook weer bij na de gigantische dreun op zijn hoofd vorige week uit bij Emmen. Altijd fijn om een karakterspeler als Ruben in de gelederen te hebben. Ook vandaag moest hij in de laatste 2 minuten eraf. Nu omdat de knie dik was en de schaafwonden van de "slidings" duidelijk zichtbaar waren onder de knie. Strijd en beleving noem ik dat. Klasse hoor kanjer. Dus toch een beetje Braziliaanse samba in onze ploeg?

We beginnen de wedstrijd en voordat we het in de gaten hebben komen we in de tweede minuut wat ongelukkig op achterstand. Keeper Sam vist de bal uit het net en moedigt zijn ploeggenoten nog maar eens aan. En dat is nodig ook want Quick blijkt goed te kunnen voetballen en de boys en Girls uit Oldenzaal zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Even lijken wij aangeslagen maar dan ineens gaat bij ons de gashendel open. Borst vooruit want wij zijn DZC.

Onder leiding van de voortreffelijk fluitende jonge dame Romy Vermeer ontspint zich een mooi voetbal gevecht, waarbij 2 ploegen met elkaar laten zien wat ze allemaal met elkaar geleerd hebben de afgelopen maanden. Nog weer een beetje beter geworden.
Onze verdediging geeft nu geen krimp meer. Bibi staan weer als een huis in het centrum, en Duuk laat als eerstejaars ook weer het beste van zichzelf zien en gaat mee voorop in de strijd. Grote klasse jongen. En we hebben vandaag op de backpositie een nieuw gezicht lijkt het. De van PSV overgenomen "Angegino!" Nee ik ben niet de L vergeten van Angelino want dit is onze eigen Gino. We hebben vandaag mooie dingen van je gezien maatje. Inspelen en doorbewegen, zodat ook de middenvelders extra opties krijgen. En natuurlijk kun je nog veel leren maar vandaag heb je laten zien dat je ook al mooie stappen hebt gemaakt. En onthou goed wat deze grijze man tegen je heeft gezegd. Blijf goed voor jezelf zorgen jongen, dat heb je nodig om nog sterker te worden. Ik weet zeker dat je dat gaat lukken! En uiteraard is vandaag ook Koning Hugo de 2e van de partij. Vol gas als we hem nodig hebben en heerser over zijn "grondgebied".

We zetten Quick nu vol onder druk en willen de directe gelijkmaker forceren. Ons middenveld met Ruben, Kenji, en Maxim, is vandaag een onneembare vesting. Wat een power voetbal werd er vandaag gespeeld. Maxim als eerste jaars laat vandaag zien voor niets of niemand bang te zijn zich goed voor te bereiden op zijn rol in het volgende seizoen. Mooie combinaties worden vandaag op de mat gelegd, mede door onze tegenstanders die ook willen blijven voetballen. Doorweekt staan de trainers langs de kant om hun manschappen aan te moedigen, terwijl de regen door de harde wind in ons gezicht striemt.

In de 8e minuut komt de bal via Corne bij Ruben die samen met Kenji, Bent en Maxim een prachtige aanval opzet waarbij we de bal 1 keer raken en Kenji uiteindelijk Bram kan inspelen aan de linkerkant van het veld. Die rent voorbij zijn directe tegenstander en schuift de bal in de verre hoek. 1-1 en we zijn weer wakker. Een waar voetbalgevecht ontstaat waarbij we steeds meer grip krijgen op de wedstrijd en dusdanig onze duels winnen dat we steeds sterker worden. Rens en Romeo proberen hun directe tegenstanders steeds te verassen maar ook de tegenstanders van Quick '20 zijn prima voetballers en laten zich niet verassen. We knokken tot de rust en gaan kletsnat richting de kleedkamer van ons eerste elftal om daar een beker ranja te drinken. Sommigen van ons zitten werkelijk rillend van de kou naar trainer Nick te luisteren. Die legt ons plan voor de tweede helft nog eens uit, en na weer een beetje opgewarmd te zijn mogen we na een kwartiertje rust weer aan de bak. En hoe!

Aanvoerder Kenji heeft tijdens de team yell nogmaals aangegeven dat we vandaag de kans hebben om aan te haken bij de top van de 2e divisie, en dat we alles voor elkaar moeten geven. Wat gaan we doen? Winnen!!!!!!!!! Klinkt het vol overtuiging.
En in de 2e helft gaat er nog een schepje bovenop. Kunnen sommigen van ons het opbrengen om ondanks de kou en de vermoeidheid ergens nog een extra luikje te openen met dat ene beetje extra power. Onverzettelijkheid en het opzij zetten van de pijn die je kunt voelen als je kapot zit.

Quick '20 wordt voortdurend vastgezet op eigen helft en komt niet echt meer in hun ritme. We krijgen kansjes op de voorsprong, maar het zit ons niet altijd mee af we maken net niet de juiste keuzes. Keeper Sam is zo'n gepassioneerde speler die voelt dat er wat meer in zit en coacht perfect zijn verdediging en staat als een rots in de branding bij de 2 schietpogingen die onze tegenstander in de 2e helft nog krijgt.

We bouwen steeds vaker op van achteruit en brengen daarmee onze middenvelders in stelling die het spel moeten verdelen. Steeds vaker strooien we met mooie passes en verplaatsen we het spel daar waar de ruimtes liggen. We zwepen elkaar nog eens op en in de 46e minuut kan de uitstekende keeper van Quick de bal nogmaals uit zijn doel halen. Hugo mag de bal ingooien en werpt de bal ver richting de hoek ingelopen Kenji. Die drijft de bal richting strafschopgebied en ziet Bram vertrekken. Met een handig balletje tussen twee verdedigers door weet hij Bram te bereiken. Die staat net geen buitenspel en kan langs de achterlijn opstomen, kapt de bal naar zijn rechtervoet en schuift de bal onhoudbaar tussen de benen van de keeper door. Onhoudbaar en we vieren onze goal weer door een torentje te bouwen bovenop Bram. Wat een vreugde en wat een verdiende goal.

We blijven druk zetten. 3 minuten later kunnen we de wedstrijd definitief beslissen als we weer een prachtige aanval op de mat leggen waarbij Ruben, Maxim en Kenji weer een mooie combinatie laten zien waarbij Kenji dit keer Romeo aan de andere kant van het veld op pad stuurt. Romeo rent richting de goal en ziet dat Bram meegelopen is. 2 tegen 1 is het en Romeo heeft de juiste gedachte maar kan de bal net niet de juiste richting geven naar Bram waardoor de aanval smoort. Maar de bedoelingen en de acties die we met elkaar laten zien zijn veelbelovend. We krijgen nog wat mooie kansen en geven zelf niets meer weg. En als de uitstekende scheidsrechter fluit voor het einde hebben we een reeks van 8 ongeslagen wedstrijden weten te realiseren. Erg knap voor deze groep die zienderogen beter zijn geworden in een paar maanden tijd. We nemen afscheid van onze goede en sportieve tegenstanders uit Oldenzaal en wensen hun veel succes in het tweede deel van de competitie.

Wij als begeleiding nemen ons petje voor jullie af. Ook voor onze trouwe aanhang die eveneens bijdragen aan de goede sfeer in ons team.
Wij wensen jullie allemaal een bijzondere kerst met al jullie dierbaren en gaan vanaf Januari weer vol aan de slag in het nieuwe jaar.

Hele fijne feestdagen aan alle DZC' ers

Begeleiding JO13-1