DZC '68NieuwsOverige nieuwsDe kampioenswedstrijd van de JO15-3

De kampioenswedstrijd van de JO15-3

De allerlaatste wedstrijd van de competitie was een KAMPIOENSWEDSTRIJD tegen Terborg-silvolde J015 2 om 09.00 werd er verzameld in de kantine bij DZC'68, kort daarna namen wij vergader ruimte 2 in beslag om daar in alle rust ons wedstrijd bespreking te doen ivm de vele drukte in de gangen bij de kleedkamers.
Na een goede bespreking en afspraken die we hebben gemaakt konden wij ons gaan klaarmaken in kleedkamer 15. Nog even de muziek aan en volle focus op de wedstrijd.

Op een klets nat veld 8 werd er warm gelopen op dat moment regende het nog flink. Het was afgelopen dagen nog billen knijpen of het wel doorging, maar uiteindelijk ging de wedstrijd zeker door!

Na de warming up betreden we veld 5, en wat een publiek stond daar en een prachtig spandoek werd er gemaakt! Geweldig!

Na nog wat overleggen of het veld in correcte staat was zijn we begonnen aan de kampioenswedstrijd en tevens laatste wedstrijd van het jaar!

We begonnen vel en direct zoals afgesproken, hoog druk zetten resulteerde al na 3 minuten de 1-0 van abel! Prachtig afgemaakt en een goede aanval vooraf. Kort daarna direct de 2-0 van Luuk! Ook weer een mooie aanval vooraf precies zoals we het zouden zien. Het was een droomstart waar we van te voren geen rekening mee hielden.

Toch na 15 minuten kwam terborg iets meerr in de wedstrijd en creëerde toch wat kansen, gelukkig voor ons gingen ze er niet in. We zakte toch wat in en dat was even jammer. Gelukkig minuut of 8 voor rust pakte we alles weer op! Zochten we meer de aanval en creëerde ook weer kansen. Vlak voor rust kwam de 3-0 van abel. Misschien wel de mooiste aanval ging er aan vooraf dit seizoen. Vanaf de rechts achter werd de bal veroverd en speelde Lanks de lijn diep! Onze middenvelder Xavier zag dat en ging er achter aan. Vervolgens een enorm strakke lage voorzet, onhoudbaar voor de keeper en wederom weer abel die binnen kon tikken!

Daarna was het rust. Enigszins opluchting maar toch de focus op de 2e veld. Na even warm te zijn geworden en de limonade was op weer D'ran naar veld 5!

Begonnen de 2e helft wat remoerig, kwam misschien door de spanning of het weer, we weten het niet maar dat maakt ook niet uit. Gelukkig na 10 min in de 2e helft begonnen we weer met kansen creëeren! Geweldig om als trainers te zien dat wat we veel geoefend hebben en besproken dat dat uitpakt in de wedstrijd! Dat is het grootste compliment van een trainer als dat gebeurd!

Na 15 min in de 2e helft kwamen wij op 4-0 via Daan, na wat geklungel randje 16 kwam daar daan met een geweldige actie langs zijn verdediger en schoot hem binnen! BAM! daarna hebben wij het 20 minuten zakelijk uitgevoetbald, weinig kansen tegen en wat geprobeerd te creëren.

Langzaam kwam de ontspanning bij de koppies en zagen we in dat dit niet meer kon fout gaan! 1 min voortijd werd het spandoek klaar gezet. Pakte we als trainers en wissel spelers elkaar vast. En na het fluitsignaal kon het feest beginnen!!

Zongen en sprongen en blij dat we met zijn alle waren dat we dit hebben binnen gesleept! Straks de foto's zeggen genoeg hoe dat is gegaan! Feest op het veld, feest in de kleedkamer met veel lol, en feest boven in de kantine met ouders en spelers! Geweldig

Wat een team! En wat zijn wij trots op wat we allemaal bereikt hebben met de jongens! Wij zijn 1 team, de spelers, betrokkenende ouders, de staf! Dat maakt samen 1 team!

Bedankt voor dit geweldige resultaat en een Fantastische 1e seizoenshelft!