DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC’68 verliest met 0-3 van IJVV

DZC’68 verliest met 0-3 van IJVV

Afgelopen zaterdag (14/11) verloor DZC’68 na zes overwinningen en drie gelijke spelen haar eerste wedstrijd. IJVV uit IJsselmuiden won op Sportpark Zuid met 0-3. Met de rust stond er al een 0-2 op het scorebord en een machteloos DZC wist die achterstand niet meer om te buigen.
Voor fotoalbum klik hier.
Het was koud, kil en nat op Sportpark Zuid en de hoop was dat DZC het publiek zou trakteren op een hartverwarmende pot voetbal. Die hoop was terecht, want DZC heeft in potentie een prachtig stel voetballers in de gelederen en kan fantastisch voetballen. Alleen de laatste weken zit DZC in een dip. Er werd niet verloren, maar ook niet gewonnen. En het meest teleurstellende was: er werd geen enkel doelpunt gemaakt. Tijd dus voor een revanche, tijd voor een paar doelpunten, tijd voor drie punten.

De historie van veel eerder gespeelde wedstrijden herhaalde zich. DZC startte prima en wist zich al vrij snel de bovenliggend partij. Vanuit die positie creëerde het zich ook kansen via Wout Blasman en Jordi Adriaanse, maar het leverde geen doelpunten op. IJVV was effectiever. Het was in de 19e minuut Chiel Buikema die de 0-1 maakte. DZC was echter niet van de wijs en zette opnieuw aan, hetgeen geweldige kansen opleverde voor Jordi Adriaanse  en Rutger Ebbers, maar helaas werd het net niet gevonden. Vlak voor rust bewees IJVV opnieuw haar effectiviteit. Een afvallende bal werd na een schot n na een uitstekende redding van Job Tadema in de rebound beheerst afgerond, 0-2.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Maar dat was ijdele hoop. Het was in de 51e minuut toen Chiel Buikema (who else) met een prachtige volley de stand op 0-3 bracht. Een klap die DZC niet meer te boven kwam. DZC worstelde, maar kwam niet boven. Na 90 minuten spelen stond er 0-3 op het scorebord en het bleef dus koud, kil en nat op Sportpark Zuid.

Zo verloor DZC, na twee keer een doelpuntloos gelijkspel, haar eerste wedstrijd met 0-3. Dat betekent dat DZC in drie wedstrijden geen enkele goal heeft gemaakt en dat geeft te denken. Het is verstandig dat denken over te laten aan de mensen die het dichtst bij het elftal en de spelers staan.

Aanstaande zaterdag (21/11) staan er beker- en inhaalwedstrijden op het programma en dat geeft de technische staf dus twee weken bedenktijd het tijte keren en de messen te slijpen voor de lastige uitwedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal.

Opstelling DZC 1: Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes (Kushtrim Simnica), Robin Faber, Frank van Tent Beking; Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers; Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.