DZC '68NieuwsHoofdnieuwsBericht vanuit het bestuur (November)

Bericht vanuit het bestuur (November)

‘Zoals verwacht loopt alles anders’ is een bekende spreuk van ‘Omdenken’. Voor de afgelopen weken was dit wat mij betreft zeker van toepassing.
In de persconferentie van 2 november werd aangekondigd dat alle sporters en bezoekers van amateurclubs vanaf 6 november een geldig toegangsbewijs zouden moeten tonen bij betreden van het sportpark. Al direct na de persconferentie werd duidelijk dat NOC*NSF en de sportbonden zich tegen dit besluit zouden gaan verzetten. Sporten is belangrijk en zeker bij buitensporten zijn er geen tot weinig risico’s op besmettingen. Tijdens het debat dat volgde geeft ook een meerderheid van de Tweede Kamer aan dat het handhaven van de maatregel onuitvoerbaar is. Het kabinet beslist toch: geen coronatoegangsbewijs voor buitensporters.
Heel fijn, maar het betekent nog steeds dat toegangscontroles nodig zijn voor het betreden de binnenruimtes. Ondertussen is het al donderdag en de nieuwe maatregelen gaan al in op zaterdag 6 november. Regel dat maar eens in 1 dag! Meerdere keren is er overleg via Teams en telefonisch met bestuur en managers. Er zijn, logischerwijs, veel vragen van leden en vrijwilligers waar niet altijd direct een antwoord op is. Voor bestuur en managers zijn de maatregelen ook nieuw en niet altijd duidelijk hoe deze toepast kunnen worden. Ook zijn ze niet makkelijk te organiseren en vraagt het veel inzet van managers en vrijwilligers. Het uitgangspunt is telkens geweest om aan de regels van NOC*NSF te voldoen. We doen ons best om deze zo goed mogelijk in te vullen en uit te voeren. We rekenen hierbij op ieders begrip!

Op de volgende persconferentie van 12 november werden alweer nieuwe maatregelen aangekondigd, geldend vanaf 13 november 18.00 uur. Hadden we alles geregeld, kan/moet het weer anders! De nieuwste maatregelen houden in dat er (voorlopig) helaas geen publiek meer welkom is bij de wedstrijden. De toegangscontrole voor de binnenruimtes blijft bestaan.

De competitie gaat door en iedereen kan voetballen, dat is het belangrijkste!