DZC '68DZC'68LidmaatschapOverschrijvenOverschrijvingenDZC 68 1 speelt wederom in Zwolle en behaalt dit keer een gelijkspel.

DZC 68 1 speelt wederom in Zwolle en behaalt dit keer een gelijkspel.

Het eerste elftal van DZC ’68 heeft met 1 - 1 gelijkgespeeld in Zwolle tegen Be Quick ’28. Het enige doelpunt voor DZC ‘68 kwam vanaf de strafschopstip en werd gemaakt door Thomas Kleinlugtebeld, nadat hijzelf in het 16 meter was gevloerd.
Het contrast was afgelopen zaterdag enorm. Uw verslaggever was eerst afgereisd naar WVF (ook Zwolle). Daar werd vanaf 13.00 uur onder een prachtige zon de eerste helft gespeeld tussen WVF 2 en DZC ’68 2. (ruststand 0 – 1 en eindstand 1 – 3 voor de Doetinchemmers). DZC 2 speelde daar overigens een prima wedstrijd en staat na drie wedstrijden trots op “negen uit drie”

Om 14.00 uur arriveerden we bij Be Quick ’28 en de acht watersproeiers deden hun werk op de kunstgrasmat. Er werd gespeeld in overwegend droog weer, maar via de social media kwamen de berichten uit Doetinchem en de directe regio dat wedstrijden werden stilgelegd (en later definitief gestaakt) door onweer, grote hoeveelheden water en zelfs hagel.

Van dat laatste heeft ons eerste elftal en de meegereisde aanhang dus niets meegekregen. DZC ’68 startte evenals vorige week tegen SVI scherp en hield dus gelijke tred met de koplopers uit Zwolle Noord. Sterker, na 11 minuten spelen speelde Rutger Ebbers een pass uit onze defensie in één keer naar de op snelheid liggende Thomas Kleinlugtebeld. De rechter centrale verdediger van Be Quick ’28 dacht dat alleen de noodrem nog uitkomst zou bieden, maar de uitstekend leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Thomas ging zelf achter de bal staan en schoot DZC op voorsprong : 0 – 1.Ondanks de redelijke controle op de wedstrijd kreeg Be Quick in de eerste helft 2 kansen, die door Job onschadelijk werden gemaakt .

De eerste vijf minuten na rust waren van DZC kant de zwakste van de wedstrijd. Heel matig verdedigen leidde in de vijftigste minuut tot veel vrijstaande roodhemden op de zestien meter. De nummer 11 van Be Quick haalde uiteindelijk de trekker over : 1 – 1.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen beide teams nog wel kansen, maar werd er niet meer gescoord. DZC ’68 mocht daar misschien nog het meest blij mee zijn, gezien de twee foutieve inspeelpasses, waarbij het schot van Zwolse zijde tot geluk van onze ploeg op de paal belandde.

Gezien het beeld van de hele wedstrijd was een gelijkspel wel een terechte uitslag. Wel hoopt uw verslaggever, dat volgende week thuis tegen Hellendoorn de ploeg een hoger niveau zal halen dan deze middag.

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking © en Jody Keuben (73. Jordi Worm); Nick Abbink, Stephen Könnemann en Rutger Ebbers; Mike Verkerk (68. Togahan Yayla), Ricardo Langeweg (80. Kustrim Simnica) en Thomas Kleinlugtebeld