DZC '68TeamsWedstrijdverslagenWedstrijdverslag Gendringen/GWVV JO19-2D tegen JO19-3

Wedstrijdverslag Gendringen/GWVV JO19-2D tegen JO19-3

Van jargon, systemen en shirts

Van jargon, systemen en shirts.
Zaterdag 1 oktober. Uitwedstrijd naar Ulft. Voor een wedstrijd tegen de JO19-2D van vv Gendringen en GeelWitVarsselderVelthunten. Jawel: in Ulft…!! Club met een shirts die even ingewikkeld zijn als de plek van de accommodatie. Gendringen speelt in rood-witte strepen. Bij aankomst op Sportpark De IJsselweide loopt de tegenstander al op het veld, in het geel-wit van GWVV… De scheidsrechter vraagt de thuisclub om andere shirts te dragen, geen probleem… gewoon de lichtblauwe shirts aan!
Bij onze DZC'68 JO19-3 gelukkig geen modeshow, in vliegende vaart was de vergeten kleding opgehaald en gewoon in het vertrouwde geel-blauw het veld op.
De teamleiding had weer gekozen voor de 4:4:2 opstelling die vorige week een helft lang succesvol bleek tegen onze eigen JO19-3. Hoewel er dik werd verloren bleek een 4 mans middelveld en een teruggetrokken achterste linie voor meer rust en stabiliteit in het spel te zorgen. Ook het positiespel tijdens de warming up zou moeten bijdragen aan een betere wedstrijdfocus. Niks wordt er aan het toeval overgelaten. Zo was er tot kort voor de wedstrijd zelfs nog contact met de aan een Spaanse costa vertoevende coach!

Tot zover de theorie. Tot nu toe waren de competitieresultaten niet naar wens en al voetbal je nog zo goed, met een doelsaldo van -17 in 3 wedstrijden ‘moet er wat gebeuren’. En er gebeurde wat! Meteen voluit uit de startblokken was het DZC dat het initiatief nam, de eerste Roodwitte/Geelwitte/Lichtblauwe aanval werd met succes gepareerd en omgezet in een razendsnelle uitbraak. Het ‘2 spitsen systeem’ verwarde de tegenstander, zodat Thomas op snelheid kon doorbreken en meteen de 0-1 achter de keeper kon schuiven. Het duurde niet lang voordat ook een tweede aanval richting Gendringen succesvol kon worden afgerond door Thomas. De rest van de eerste helft was Gendringen/GWVV beter op z’n hoede en hoewel overtuigend aanvallend kon DZC niet meer tot scoren komen. Met een goede bezetting op het middenveld en een solide verdediging kon de tegenstander niet echt een vuist maken. De streng fluitende arbiter deed de rest want er ging geen overtreding of duw voorbij zonder dat het spel werd stilgelegd. Met wat Doetinchemse slimheid stopt dan elke aanval.

In de rust geen ingrepen, geen aanwijzingen. Geniet van de voorsprong en vooral van het vertoonde spel. Wel werd ons door Thomas een hattrick in het vooruitzicht gesteld. Door het ‘iedereen-speelt-even-lang’ beleid een gedurfde uitspraak. De tweede helft was echter pas 2 minuten onderweg toen hij goed doorging op de keeper en tot grote vreugde de hattrick kon aantekenen. Even later wist dezelfde Thomas in de drukte voor het Gendringse doel vanuit de draai voor de vierde keer het doel te treffen. Deze #quatrick leidde even later tot een vroege maar onvermijdelijke publiekswissel. Ter vergelijk: op een ver veld in Zwolle moest Max Riekel nog aan zijn hattrick voor DZC '68 1 beginnen…

Dat JO19-3 niet van plan was gas terug te nemen bleek vervolgens uit een hard ingeschoten 0-5 door Damian, gevolgd door de 0-6 van Kylian. Daarna bewees de volgende aanvallende middenvelder Serdar het succes van de opstelling door de 0-7 op het scorebord te zetten. Toch bleek ook de veerkracht van de tegenstander: Gendringen/GWVV wist zowaar twee keer het DZC net te vinden.
Onoplettendheid en een volop in de aanval zijnde ploeg noopten de teamleiding om in te grijpen, de vermoeide backs werden vervangen en op z’n Louis van Gaal’s werd de ruit op het middenveld nu met de punt naar achteren gezet zodat er een 5:3:2 opstelling ontstond.

Ook voor wie dit niet kan volgen: er werd nogmaals gescoord toen Kylian doorbrak en het notabene de van Gendringen overgekomen Dawit aan het oog van de scheidsrechter ontsnapte en vanuit buitenspel tegen zijn oude club kon scoren. Dat even voor het einde er nog een lelijke 3e doelpunt viel deed aan het resultaat niets meer af.
Het opgepoetste zelfvertrouwen bleek goed tijdens een onverwachte doorbraak van de tegenstander: doelman Glen laat de aanvaller een kant kiezen en pakt de bal. Niemand die daar op dat moment aan twijfelt.

Drie puntjes mee naar Doetinchem als beloning voor de inzet en het vertoonde spel. Als we een spelersbus hadden gehad was er ongetwijfeld gezongen!

Bijzondere vermelding voor de meegereisde Mitchell die 1 week na een zware operatie zijn team kwam aanmoedigen, vervolgens niet mocht roepen of schreeuwen van de medische staf…