DZC '68TeamsWedstrijdverslagenDZC’68 VR2 start tweede seizoenshelft met ruime zege

DZC’68 VR2 start tweede seizoenshelft met ruime zege

Vol goede moed na een goed verzorgde uitleg en peptalk van Carla, onze nieuwe leidster, gingen we de wedstrijd tegemoet deze zaterdagmiddag. We waren ons er van bewust dat de dames van Zeddam/St. Joris boven ons stonden in de competitie en dat we als team aan de bak moesten om te laten zien dat we met goed teamwork en lekker voetballen er een mooie wedstrijd van konden maken.
Door de verslaggeefster van DZC'68 VR2
Om nog maar te spreken over het weer deze zaterdagmiddag, want van zonneschijn tot sneeuwstorm hebben we gevoetbald op het hoofdveld thuis. Dit hield ons echter niet tegen, we hadden zin om na een lange winterstop weer te gaan voetballen met elkaar. Helaas begon de wedstrijd wat minder door een penalty tegen en kon Kelly geen hand voor ogen zien door de sneeuw en harde wind. Gelukkig een paar minuten laten scoorde Sanne al gelijk en stond het 1-1. Het duurde gelukkig niet zo lang tot de sneeuw er alweer mee ophield, want de KNVB-scheidsrechter wist zich ook even geen raad meer in dat weer. We gingen de rust positief in met een 2e goal van Mira en hadden van te voren al goed besloten wat we dan in de rust gingen bespreken. Met de welbekende ranja bij DZC en banaantje verzorgd door Carla wisten we zeker dat we ook de 2e helft nog konden knallen!
In de 2e helft zijn we gestart door een drietal speelsters te wisselen. Door goed samen te spelen, mooie pases op onze voorhoede en de juiste verdediging wanneer onze tegenstander er eens vandoor ging met de bal wisten we toch meer balbezit te houden en goede kansen te creeëren. Met goals van onder andere Jo-Ann, Maaike, Lieke, Sanne en Mira hebben we maar liefst 8 keer kunnen scoren, en weet Sint Joris ook nog een 2e goaltje mee te pikken. In de tweede helft lag het scorend vermogen van VR2 hoog. Zo hoog dat het niet lukte om de stand op het scorebord bij te houden, deze bleef steken op 6-2. Die stand werd doorgegeven richting KNVB en staat nu ook op voetbal.nl De scheidsrechter heeft toegezegd dat hij dit maandag zal corrigeren.
8-2 winst de eerste wedstrijd na de winterstop, daar mogen we als team zeker trots op zijn en laten we dit vooral zo vasthouden! Volgende week zaterdag spelen we uit tegen de dames van FC Zutphen, komen jullie ook kijken?!