DZC '68TeamsWedstrijdverslagenDrie punten voor DZC 68 1 tegen Kloosterhaar 1

Drie punten voor DZC 68 1 tegen Kloosterhaar 1

Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 4 -1 gewonnen van hekkensluiter Kloosterhaar. DZC ’68 staat na deze overwinning op de zesde plaats en kan bij winst volgende week in Ommen tegen OZC goede zaken doen in de tweede periode.
Kloosterhaar was zeker niet naar Sportpark Zuid gekomen om zich zonder slag of stoot over te geven aan alweer een nederlaag in deze voor hun moeilijke competitie. Er werd hard gewerkt en de keeper van Kloosterhaar liet zeker zien over goede keeperskwaliteiten te beschikken. Onze mannen hadden het moeilijk om de goede organisatie van Kloosterhaar te ontrafelen om zo tot kansen te komen om de score te openen. En de kansen, die er kwamen werden dus vakkundig gepareerd door de Overijsselse keeper Bert Dragt.

De toeschouwers dachten al aan de koffie bij een teleurstellende ruststand van 0 – 0, totdat in de 44ste minuut Kustrim Simnica in stelling werd gebracht. Vlak voordat de spits de bal in het doel kon lopen, raakte verdediger Kelder van Kloosterhaar de bal volledig verkeerd en tikte de doel achter zijn eigen goalie : 1 – 0.

DZC ’68 kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. Nick Abbink zag Thomas Kleinlugtebeld volledig vrij staan. De pass was op maat en het karwei werd door Thomas vakkundig afgemaakt : 2 – 0. De thuissupporters gingen er eens goed voor staan. Kloosterhaar echter liet juist vanaf dat moment zien best aardig te kunnen voetballen. Gek genoeg was het Kloosterhaar, die probeerde de aansluitingstreffer achter Job te schieten en DZC ’68 beperkte zich tot tegenhouden.

Trainer Isselman wisselde driemaal en leidde nog tot twee goals in de 85ste en de 89ste minuut. Ricardo maakte de eerste van het seizoen voor DZC 1 door droog in de knallen en Rutger Ebbers pikte zijn goaltje ook nog mee door attent de keeper uit te spelen. In de laatste minuut kon Kloosterhaar nog wel een verdiende ere treffer op het scorebord schieten.

Al met al : drie punten zonder tot hoogstaand voetbal te komen : 4 - 1

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben Stephen Könnemann (82. Jordy Nijholt), Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen(78. Kevin Holtus) en Rutger Ebbers; Togahan Yayla, Kustrim Simnica (71. Ricardo Langeweg) en Thomas Kleinlugtebeld