DZC '68SponsorenBC Support68VerslagenTeam Support68 wint derde helft wel van BC team De Graafschap

Team Support68 wint derde helft wel van BC team De Graafschap

Als afsluiting van het Pincvision next generation tournament stond de wedstrijd tussen de sponsoren van De Graafschap en DZC’68 op het programma. Na het grootse afscheid van scheidsrechter François Claus konden beide afgetrainde teams aan de wedstrijd beginnen.
Team Support68 begon al met een fikse tegenvaller wegens hapering in het gouden linkerbeen van Rene Collignon en de disciplinaire schorsing van Rick Jonkman. Op het laatste moment werd Bas van Londen nog ingevlogen om beide heren te vervangen. Dat bleek achteraf een grove inschattingsfout van de technische staf. 

Al na een paar minuten liet Van Londen zijn man lopen en konden de superboeren de 0-1 op het scorebord zetten. Deze klap kwam team Support68 niet meer te boven en liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Het was duidelijk te zien dat De Graafschap wat meer op elkaar was ingespeeld. Henk Bloemers zette de Graafschap vervolgens op 0-2 en met een mooi stiftje zelfs op 0-3. Team Support68 zette daar een paar kleine kansjes tegenover maar kon helaas nog niet echt gevaarlijk worden. In de laatste minuut voor de rust werd nog maar eens duidelijk waarom Gert Jan Spit niet was geselecteerd voor team Support68. Van ongeveer 3cm van de doellijn wist hij de bal nog naast te schieten. Het was de technische staf van De Graafschap te prijzen dat ze Gert Jan, op zijn eigen Sportpark Zuid, toch hebben laten spelen. 

Na een verdiend glaasje ranja begonnen de mannen aan de 2e helft. Team Support68 kreeg wat meer grip op de wedstrijd maar kon niet echt doordrukken. De Graafschap leunde achterover en gokte op de counter. Oud DZC-er Gerard Russchen wist uiteindelijk uit zo’n vlijmscherpe counter nog de 0-4 binnen te schieten. 

Oké, op het eerste gezicht een kansloze nederlaag maar de technische staf heeft ook goede dingen gezien. Dat bleek wel in de derde helft. De mannen bleken namelijk over een uitstekend doorzettingsvermogen te beschikken en wonnen de derde helft daardoor met veel overmacht! Het was nog lang onrustig op Sportpark Zuid.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd die zeker een vervolg gaat krijgen! Wilt u als sponsor ook een keer een balletje trappen met team Support68 neem dan even contact op met Pascal Hertogh via p.hertogh@dzc68.nl

T
eam Support68
Jurgen Stegeman (T-time men's wear), Jorg Lammers (Accommodatie manager DZC'68), Henry Lammerts (Lammerts Self-Storage), Robin Derksen (Derksen Projectservice), Harry Evers (ASG Autoschade Gelderland), Stijn Driever (Exit Toys), Peter Terbeek (Support68), Han Piels (Zportz), Dennie Stemerdink (Beukenhorst Koffie), Bas van Londen (DZC'68), Harmjan Bulten (Bulten Tweewielers), Walter Tenten (KEI-FIT), Grensrechter Anne de Boer (DZC'68) en trainer/coach Pascal Hertogh (Support68)