DZC '68NieuwsOverige nieuwsZorgen bij voetballers: ’Hier schrikken we van"

Zorgen bij voetballers: ’Hier schrikken we van"

Het hele artikel van "De Telegraaf", is hieronder te lezen.
Zorgen bij voetballers: ’Hier schrikken we van’

Voor de Doetinchemse voetbalclub DZC’68 is het aanschouwen van de persconferentie geen lolletje. Een van de grootste verenigingen uit de Achterhoek - met zo’n 1600 leden - kan de komende dagen aan de bak om de jongste regels opnieuw uit te leggen aan de achterban. „We blijven aan het bijstellen, ik mis een vooraf vastgestelde termijn”, zegt voorzitter Peter Terbeek.
Voorzitter Peter Terbeek en secretaris Marieke van Erkelens: ,, De afgelopen maanden zijn we al 100.000 euro misgelopen aan kantine-inkomsten. Daar komt dus nog flink wat bovenop.’’

Ⓒ ROBERT HOETINK
In de kantine van de bloeiende zaterdagclub in Doetinchem volgden voorzitter Peter Terbeek en secretaris Marieke van Erkelens gespannen de persconferentie. Het duo voelde voorafgaand aan de uitzending al aan dat ze vanaf woensdag de honderden jeugd- en seniorenleden en het kader opnieuw moeten informeren over wéér nieuwe bepalingen.

Terbeek en Van Erkelens snappen dat het deels stilleggen van de vereniging bijdraagt aan minder besmettingen, maar het wringt wel. „We hebben al zoveel gedaan om de boel netjes op gang te krijgen. De kantine was beperkt open, looproutes zijn aangelegd, dranghekken geplaatst en ga zo maar door. Het moeilijkste de afgelopen tijd was om tegenstanders na de wedstrijden snel weer naar huis te sturen, terwijl we zo trots zijn op onze accommodatie”, verzucht Van Erkelens, die had gehoopt dat de wedstrijden voor de jeugd door zouden kunnen gaan. Maar die hoop werd tijdens de persconferentie al snel in de kiem gesmoord. „Hier schrik ik van. Jammer dat de jeugd deze uitlaatklep moet missen. En wat doen we met ons jongerenteam?”, vraagt ze zich hardop af. „Daar is de helft ouder dan 18 en de andere helft jonger. Sommigen kunnen wel trainen, anderen dus niet. Lastig.”

Beide bestuursleden vinden het jammer dat de wedstrijdsport aan banden wordt gelegd, maar er is wel begrip, zeker omdat bij DZC’68 veel teams hoog spelen en dus flinke afstanden maken. „Ik begrijp dat het niet handig is wanneer ons eerste vrouwenteam nu naar Rotterdam zou moeten afreizen”, verklaart voorzitter Terbeek.
Het zal voorlopig rustig blijven op de voetbalclub.
Ⓒ ROBERT HOETINK
Corona-Cup

Het duo zit niet lang bij de pakken neer. Dat strookt ook niet met de Achterhoekse mentaliteit. Terbeek, direct nadat Rutte de persbijeenkomst had afgesloten: „We gaan een Corona-Cup invoeren. Onderlinge wedstrijdjes tussen teams van 4 en de winnaars krijgen een ontbijtpakket van de plaatselijke bakker”, oppert hij. Want de zorg om het aanblijven van sponsoren neemt wel toe na de laatste woorden van de bewindslieden. „Tot nu toe zijn sponsoren ons trouw gebleven, maar ik durf mijn hand niet meer in het vuur te steken voor de horeca-ondernemers die verbonden zijn aan de club. Wat een klappen krijgt deze bedrijfstak toch nu ook weer. Onrechtvaardig”, aldus de voorzitter.


Harde maatregelen: gedeeltelijke lockdown

De Doetinchemse bestuurders zijn ook wel bevreesd om leden kwijt te raken. „Toen we eerder dit jaar het sportpark moesten sluiten, kwamen er al enkele verzoeken binnen om de contributieverplichtingen stop te zetten. Dat zal nu zo’n vaart niet lopen, gelukkig kan er getraind blijven worden”, hoopt Peter Terbeek, die de club de afgelopen maanden 100.000 euro zag mislopen aan kantine-inkomsten. „En daar komt dus nog flink wat bovenop nu.”
Bron: De Telegraaf 14-10-2020

Door EDWIN RENSEN EN MARTIJN SCHOOLENBERG