DZC '68NieuwsOverige nieuwsWeek van de scheidsrechter

Week van de scheidsrechter

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 is het weer de week van de scheidsrechter. Tijdens deze week willen wij zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!
Het uitspreken van waardering staat centraal in de week van de scheidsrechter

WORD SCHEIDSRECHTER!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden?

Lees maar eens hoe “onze” Renzo is begonnen en het vind om wekelijks zijn passie te beoefenen en anderen hun spelletje te laten spelen.
Klaar voor het grote werk
Waarom ben je gaan fluiten?

“Ik zat in de D-pupillen en toen vroegen een aantal bekende jongens of ik niet hun wedstrijd wilde gaan fluiten. Ik heb toen met papa overlegd en met bekende scheidsrechters van onze vereniging en onder begeleiding ben ik toen gaan fluiten”.

Wat vind je zo leuk aan het fluiten?
“Het spelletje zelf en je leert zelf ook de spelregels en beslissingen van de scheidsrechter beter te begrijpen. Je krijgt daardoor meer respect voor de scheidsrechter”.

Waarom zouden meer mensen moeten gaan fluiten?
“Je gaat op een andere manier naar het spelletje kijken omdat je beter begrijpt wat er allemaal gebeurd. Ook leer je weer van iedere wedstrijd die je fluit. Je leert omgaan met weerstanden (spelers, publiek, veld, etc.) en het is gewoon leuk om anderen hun sport te laten beoefenen. Zeker als je na afloop een schouderklopje krijgt omdat je goed gefloten hebt!”
IK WORD SCHEIDSRECHTER

Elk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!

Wil jij ook beginnen met fluiten? Neem dan contact op met onze scheidsrechters coördinator.
Hans van der Sterren
 je kunt hem bereiken via telefoonnummer: 06-22008948
of via email: scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl

Je begint als pupillenscheidsrechter. Je bent dan spelleider en doet al ervaring op met het fluiten. Jaarlijks organiseren wij een cursus pupillenscheidsrechter. Je leert dan de basistechnieken van het fluiten.

Ben je toe aan een volgende uitdaging, dan kun je je aanmelden voor de cursus verenigingsscheidsrechter. Deze wordt samen met de S.D.O. (=Scheidsrechtersvereniging van Doetinchem en Omstreken) gegeven.

De scheidsrechterscommissie van DZC’68 zorgt voor begeleiding. Wekelijks komt een van de ervaren leden kijken en helpt jouw verder in je ontwikkeling.

Wij wensen iedereen een heel sportieve en respectvolle week toe. Bedenk daarbij dat een stukje waardering door iedereen dankbaar wordt aanvaard. Samen moeten wij het doen!

Namens de scheidsrechterscommissie van DZC’68,

Hans van der Sterren
Scheidsrechters coördinator DZC’68