DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Zelos VR2 - DZC’68 VR2

Wedstrijdverslag Zelos VR2 - DZC’68 VR2

Zaterdag 21 oktober 2017, inhaal-bekerwedstrijd tegen Zelos VR2.
Een keertje een uitwedstrijd in de buurt. Die hebben we in de competitie niet. In de eerste seizoenshelft moeten we maar liefst 2 x 428 km rijden naar de velden van onze tegenstanders.
De wedstrijden tegen Zelos hebben een derby karakter.

De ontvangst bij Zelos is als altijd gastvrij en er blijkt veel publiek aanwezig langs de lijn. En met een doorbrekende zon waren alle ingrediënten aanwezig voor een leuke en sportieve wedstrijd.

DZC’68 had moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen ondanks de goede adviezen van trainer Stoffel de Woffel jr., die deze wedstrijd werd bijgestaan door zijn vader, Stoffel de Woffel sr.

Zelos had in het 1e deel van de wedstrijd het overwicht maar DZC’68 groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Langzaam aan veranderde het spel van DZC’68: in plaats van lange ballen die op de voorste linie werden afgevuurd, werd de vrije man gezocht en werd er meer en meer over gespeeld. In de 1e helft leverde dat uiteindelijk 3 goede kansen op de 0-1 op maar helaas werd geen daarvan goed afgerond. Ruststand 0-0.

De leiders van Zelos bleken de opstelling in de 2e helft te hebben gewijzigd op basis van ons spel in het laatste kwartier van de 1e helft. Dat bleek een goede keuze en zorgde ervoor dat het lastig was om het spel op de lijn van voor de rust te houden. Kansen waren er meer dan voldoende maar de keepster van Zelos bleek steeds weer op de juiste plek, in de juiste hoek te staan en onze voorhoede zag maar geen kans om haar te passeren. Na een fout in de verdediging lukte dat de voorhoede van Zelos wel en kon de 1-0 op het scorebord worden genoteerd.

Dat was natuurlijk niet waarvoor we naar Zelhem waren gekomen en dus werd de druk van de zijde van DZC’68 nog een laatste keer opgevoerd. We bleken toch nog een beetje geluk aan onze zijde te hebben toen de bal via een speelster van Zelos alsnog achter de eigen keepster belandde:

1-1.

DZC’68 had in verhouding heel veel meer kansen op doelpunten dan Zelos deze wedstrijd had. Maar als het maar niet lukt om te scoren dan gaat het advies van Stoffel sr op :

“ Als je niet kunt winnen, wat moet je dan doen? Niet verliezen!”.

En zo is het!

Op 28 oktober 2017 staat om 12.30 uur de wedstrijd tegen SKV VR2 uit Wageningen op de kalender. We hopen dan opnieuw veel kansen te creëren en ze dan wél af te ronden.