DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Top Teams van 28 Januari 2023

Wedstrijdverslag Top Teams van 28 Januari 2023

Zaterdag 28 januari waren de Jo9-3 en de jo10-1 , de topteams van deze week

JO9-3

DZC '68 JO9-3 - DVC '26 JO9-2

DZC'68 JO9-3 boekte afgelopen zaterdag (28-1) een mooie 5-2 overwinning tegen DVC '26 JO-9-2.

Na een actieve warming-up begon de wedstrijd met meteen een aantal mooie aanvallen vanuit beide kanten. Elynn staat vrij, maar de bal komt helaas net niet aan. Kick weet de bal mooi naar voren te krijgen en na enkele minuten brengt Sam DZC op een 1-0 voorsprong.

Vervolgens wordt er gezorgd voor wat meer versnelling. Een paar goede aanvallen, maar de bal komt nog niet helemaal richting goal. DVC komt terug, maar er werd sterk verdedigd. Er wordt mis geschoten en er ontstaan en paar tegenaanvallen. Dankzij twee goede reddingen van Kick blijft het nog even 1-0.

De bal gaat weer naar de andere kant. Xavi schiet op goal, maar komt ongekukkig terecht en de bal wordt gestopt door de keeper. Vlak daarna maakt Lyov de 2-0 via binnenkant paal.

We krijgen weer een tegen aanval, maar gelukkig staat Lucas sterk te verdedigen.
DVC schiet naast en wij gaan weer naar voren. Het gaat weer beide kanten op. Na een corner van DVC komt Elynn voor de goal en schiet op de paal.

Wij gaan weer in de aanval. Een mooie actie van Lyov, maar helaas net naast. Vervolgens maakt Sam de 3-0 vanuit de ingooi.

Na de rust komt DVC terug en scoort de
3-1 via de onderkant van de lat. Er werd even getwijfeld, maar de bal was toch echt over de lijn. Er volgt een mooi schot van Pim, op de handen van de keeper. Vervolgens komt Xavi vrij voor de keeper, maar er wordt goed gekeept.

Pim staat vrij en maakt de 4-1! Daarna komt Xavi weer voor de goal, ook met een prachtig schot, maar nét naast.

DVC schiet op goal, onderkant lat. Ook hier was weer een lichte twijfel, maar de goal werd geteld; 4-2.

Na een mooi schot van Kick, nét naast, ontstond er opnieuw een vrije trap. Ook deze werd genomen door Kick. Hij schoot hard maar de verdediging wist de bal tegen te houden.

Lyov neemt een vrije trap en Elynn komt nog voor de goal met een mooi schot, op de handen van de keeper. De bal gaat weer richting eigen helft, maar we weten goed te verdedigen. Een goede voorzet van Noud. Pim zorgt voor wat meer tempo naar voren. Er wordt goed samen gespeeld.

Kick schiet nog een keer van afstand, via de verdediging de bal in de goal: 5-2!
Dankzij een goede redding van Xavi blijft het hierbij en zijn de punten weer in the pocket.
JO10-1
Vanochtend moest onze tegenstander uit Nijmegen vroeg uit de veren want om half negen stond de wedstrijd tegen de jo10-1 van DZC 68 op het programma.
Helaas was ons team niet compleet, onze toppers Dewden en Lenn waren ziek en trainer Yonah kon er vanwege een verre uitwedstrijd niet bij zijn. Gelukkig waren Kim en Lars er beiden bij om het team te coachen en te voorzien van de topteamtenues.
Mooie blauwe shirts met kreten op de achterzijde, die aantonen waar DZC 68 voor staat. Fair Play, waar een Portugese scheidsrechter vorige week een primeur had, door een witte kaart te trekken, lieten onze jongens vandaag zien hoe het hoort binnen de lijnen. Lekker fanatiek maar met respect voor de tegenstander.
Omdat de spelers van OSC ook een blauw tenue aanhadden, trokken zij er een felgekleurd hesje overheen.
Kim en Lars startten met de warming up en daarna volgde de tactische bespreking en werd er precies op tijd afgetrapt door Jesse. Meteen daarna kwam David in actie met een mooi schot dat helaas geblokt werd door de keeper van OSC. Kort daarna kwamen er meer kansen, waaronder een hard schot van Aiden, deze ging helaas net over, maar de jongens voelden zich sterk en het eerste doelpunt hing in de lucht. OSC zette aan, maar de bal werd onderschept door Emin, hij vuurde de bal op de keeper af, die blokte maar Rafael schoot de rebound er snoeihard in. Dit smaakte naar meer en Rafael deed nog een doelpoging, deze keer vloog de bal helaas niet in het net. Na een kans van OSC kwam onze super snelle Jesse in actie en met een hard schot en liet hij de keeper van OSC de bal uit het net vissen: 2-0!
OSC gaf zich niet zomaar gewonnen, maar gelukkig wist Novi met zijn verdedigende acties de bal te onderscheppen of wist David een tegenstander te stoppen en anders stond onze keeper Duuk ook nog sterk te keeper en hield in het eerste kwart de nul.
Net voor het signaal dat het eerste kwart was afgelopen gaf Novi nog een schitterende pass in de richting van Rafael, die schoot, maar de paal stond in de weg.
Het leek of de spelers van OSC in de korte pauze vleugels hadden gekregen want zij zetten direct druk, één van onze spelers maakte hands en de penalty voor OSC was een feit.
Vorige week kregen we ook een penalty tegen en toen werd de bal door Duuk gestopt, vandaag werd de bal er snoeihard ingeschoten door een speler van OSC, de spanning was terug: 2-1.
OSC kreeg wat meer zelfvertrouwen maar David was het daar niet zo mee eens want hij scoorde met een fantastisch schot, de bal vloog als een raket de kruising in, de keeper was kansloos. 3-1.
Er volgden acties en schoten van David, Emin en Aiden, telkens zat ie er net niet in…
OSC gaf niet op en probeerde te counteren, maar Duuk stond goed te keepen, hij pakte meerdere ballen en er werd mooi opgebouwd, waarna Emin een goede loopactie had en na een technisch hoogstandje van hem, was de 4-1 een feit.
RUST
Na een vlammend schot van Aiden, vloog de bal boven in het net, zo mooi, vader Tim zag de lat trillen . Wat een feest, de tussenstand werd 5-1!
OSC probeerde echt nog wat terug te doen, het was nog steeds geen gelopen race.
Duuk moest vol aan de bak en ook Novi redde vanaf de doellijn. Er werd ontzettend goed samengewerkt, er stond een heerlijk team te spelen, met recht: EEN TOPTEAM!
Rafael was lekker op dreef en ook nu weer kwam een steekbal erg mooi bij Aiden aan, die wist daar wel raad mee en er werd weer vrolijk gejuicht toen hij de 6-1 binnenschoot.
En toen werd het toch nog spannend…
Binnen drie minuten kregen we, door goed spel van OSC twee doelpunten tegen… 6-3.
De laatste korte pauze kwam precies op het juiste moment.
Er werd positief gecoacht vanaf de zijlijn door Lars en Kim en de jongens gingen vol goede moed het laatste kwart van de wedstrijd tegemoet.
Rafael liet meteen na de aftrap zien dat ook een schot met buitenkant voet mogelijk is bij de jo10-1, alle ouders langs de lijn smulden van het mooie samenspel en de individuele acties, maar misschien nog wel het meest van de gedreven koppies, die samen als team alles wilden geven om de 3 punten in Doetinchem te houden.
Jesse kwam nog een paar keer voor de keeper te staan, probeert het met links en rechts maar de keeper van OSC gaf zich niet zomaar gewonnen. Totdat onze Novi, die al zoveel werk had verricht met zijn verdedigende acties opkwam mee naar voren en de 7-3 binnen tikte.
OSC doet nog een aantal serieuze pogingen om terug te komen, maar Duuk kwam telkens goed uit en daarna werd er weer goed opgebouwd vanuit de achterste linie.
Emin showde nog even hoe je een pass geeft, achter zijn standbeen langs, wat een heerlijke voetbalochtend op het hoofdveld van DZC 68!
Nog een paar minuten te gaan en Jesse had nog steeds zin om een beetje extra gas te geven, hij wist Rafael te vinden en met een schitterend doelpunt is de eindstand bekend.
8-3
Elke zaterdag is het een feestje om bij deze jongens te kijken! Met recht een TOPTEAM!!!!