DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 1 – DUNO 1

Wedstrijdverslag DZC'68 1 – DUNO 1

8 Oktober 15.00u de aftrap van de competitiewedstrijd tegen de vv DUNO op ons sportpark tegen een elftal met heel hoge ambities (promotie), een nieuwe trainer Martijn Bartels en een selectie van spelers die voor driekwart uit nieuwkomers bestaat van wie sommige op hoog niveau hebben gespeeld. 
Aldus de uitspraken vastgelegd in een mooie presentatiegids van de vv DUNO voor de komende voetbaljaargang 2022 – 2023.

Om dus maar gelijk de daad bij het woord te voegen een snelle aanval van DUNO met een fel schot op onze keeper Mike Thus. Zo de toon was gezet en we wisten wat ons te wachten stond. Gelijk daarop lieten we ons natuurlijk niet onbetuigd en gaven even een proeve van bekwaamheid af met een mooie aanval en een schot dat net voorlangs ging op het vijandelijke doel. Ook qua felheid lieten onze gasten zich niet kennen en een vervelende tackle op Stan Booms was daarvan het resultaat. Optisch zou je zeggen dat DUNO in de 1e helft een licht veldoverwicht had, maar tot aan het 16 meter gebied en daar werd alles gepareerd door een goed staande verdediging van DZC.

Direct na de rust is Noé Bokila ingebracht en die deed gelijk van zich spreken, na een mooi opgezette aanval zette hij Rutger Ebbers vrij voor het doel maar de bal verdween in de handen van de keeper. Meteen daarop weer een aanval van DZC waar Thomas Kleinlugtebeld schuin over het doel schiet. De thee was DZC goed bekomen want de volgende aanval kwam er al weer aan. In een scrimmage voor het doel van de DUNO-keeper konden ze de bal niet wegwerken en via het been van Clarence Hassailbank (no 5 DUNO) verdween de bal in het doel en de voorsprong voor DZC (1 – 0) was een feit. In de 68e minuut nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied en Aron Hebbink kon aanleggen, met moeite kon de keeper van DUNO het “leder” nog keren uit de uiterste hoek. Gelijk daarop een wissel voor DZC'68 en Fabian Mensah kon zijn opwachting maken.  Slecht enkele minuten daarna zou hij zijn visitekaartje afgeven. Een mooie aanval en Fabian stoomt op naar de goal en weet de keeper met een mooi schot te verschalken en weet de stand daarmee naar 2 – 0 te tillen. Een prachtige stand op het scorebord en nu uiteraard die voorsprong consolideren. Afgezien van nog een enkel schot op de paal door DUNO  weten we met een prachtige teamprestatie de overwinning over de streep te trekken.

Dan nog even de analyse van onze trainer op dit mooie resultaat.

,,We speelden voor rust heel goed in de organisatie en hebben dat na rust weten vast te houden", reageerde trainer Jos van der Veen van het Doetinchemse DZC'68, dat tweede staat met zeven punten uit drie duels. ,,Gesteund door de 1-0 hebben we de wedstrijd toen gekilld met de 2-0.”

Van der Veen was dolblij met de prestatie van zijn ploeg. ,,Het was een dikverdiende zege, DUNO kreeg na rust nog kansjes, onder meer met een bal op de paal, maar toen stond het al 2-0. Ik heb niet het gevoel gehad dat we dit weg zouden geven.”

DZC'68 – vv DUNO  2 - 0
                                                                                                                                                                                                           
Aanstaande zaterdag  speelt DZC’68 om 14.30u de uitwedstrijd tegen SVL 1 (Langbroek bij Doorn)

Scheidsrechter:
de Heer de Winter 

Ass. Scheidsrechters:
Dhrn. De Beet en E.Wigchers

Opstelling:                                                                                                                                                                                     
1.   Mike Thus
2.   Jesse Wortelboer 
4.   Yoek Verheij 
6.   Aron Hebbink
9.   Wout Blasman
10. Rutger Ebbers
14. Nick Abbink
16. Stan Booms 
19. Jesper Vonk
23. Marijn de Kler
24. Thomas Kleinlugtebeld

Ingevallen:
45e  minuut   11. Noë Bokila
69e minuut      7. Fabian Mensah
83e minuut    17. Levi Hermsen
83e minuut    25. Kaan Pak 

Verslag: Eddy Kappert