DZC '68NieuwsOverige nieuwsWe hadden een ‘ALLES MAG’ dag! Over voetballen en

We hadden een ‘ALLES MAG’ dag! Over voetballen en

het LAND VAN JAN KLAASSEN

Ja mensen, het einde van een prachtig, gezellig, sportief en humorvol seizoen van de Pro Data Champions League is nu toch echt gekomen. Het is UUT MET DE PRET!! 
Maar voordat het echt zover was,  was het toch nog wel een hele dag ‘IN’ met de pret want 10 juni was wel een hele bijzondere zaterdag.

Maar eerst nog even terug naar 5 juni; het Land van Jan Klaassen Thuis toernooi. Wat een geweldig feest was dat! Het was geen gemakkelijke opgave; we moesten tegen niemand minder dan de Sprinkhanen, VVG25 EN OBW, en.. oja … soms ook nog tegen onszelf. PPPFFFFF, het leven is soms gewoon echt NIET makkelijk. Maar…..we voetbalden met overtuiging. En wat nog NOOIT in de geschiedenis is gebeurd, gebeurde NU wel…Iedereen had evenveel punten! En dat betekende dat iedereen de eerste plek had en KAMPIOEN WAS! Wat een prachtig resultaat! Jaja, ik weet het en ik hoop dat u het zich ook realiseert; DIT zijn de momenten die ‘de DZC68 geschiedenisboeken’ ingaan.

Maar…en daar wil ik toch uw speciale aandacht voor vragen. Even nog wat filosoferen, zo aan het eind van het seizoen…….; winnaar waren ze niet omdat ze zoveel gescoord hebben of gewonnen hebben. Winnaar waren ze ook niet, omdat hun resultaten er toe deden. Nee, winnaar zijn ze omdat ze met plezier en zelfvertrouwen elke week weer stralend van het veld afkomen. Omdat ze enthousiast over hun ‘acties’ vertellen, omdat ze geen fouten kunnen maken, omdat er ook gejuicht wordt als de bal in eigen doel zit (hij zat er toch in, tenslotte), omdat ouders gewoon genieten en trots zijn en omdat hun positie ‘overal’ is (ja, niet die van de ouders maar van de spelers), omdat het ook nog best grappig is als de brandweer langsrijdt terwijl je aan het voetballen bent (ff pauze) en vooral omdat ze voetbal geweldig vinden. Daarom zijn ze winnaar!

En dan; last but not least! Als u dacht dat het nu klaar was dan zit u er helemaal naast want…..we gingen naar het LAND VAN JAN KLAASSEN!! Wat een feest was dat! Na het loodzware voetbalprogramma van de ochtend was het tijd voor ontspanning. We gingen op de skelter en van een bloedhoge glijbaan, stapten in een denderende trein en stonden onder enorme watervallen! Als klap op de vuurpijl was  daar bij de voorstelling van Jan Klaassen MEVROUW KAPSTOK! Die loopt altijd iedereen te plagen. Maar…plagen bij de PCL van DZC’68 ; nee, daar DOEN WIJ NIET AAN dus we schreeuwden ons de longen uit het lijf om Jan Klaassen te waarschuwen. Vaak kwamen de kids vragen; mogen we op de glijbaan? Mogen we drinken? Mogen we een ijsje, frietjes, chipjes? Mogen we in de trein? Mogen we de schoenen uit? Mogen we op het springkussen? Mogen we naar de voorstelling? Mogen we op de skelter? EN… natuurlijk mocht dat want het was de ‘ALLES MAG’DAG!! Dus ze hoefden niks te vragen, want alles mocht! Dankjewel Jan Klaassen voor dit prachtige feest!                                                                                                                                                       
En dan nog, (en dan stop ik echt, maak je geen zorgen) een speciaal dankwoord aan de fantastische trainer Paul en zijn stagiaires die van elke training weer een feestje wisten te maken! En aan de mensen van DZC’68 die mij de zomaar ‘vrijwilliger van het jaar’ maakten, wat een eer!.                     

En aan alle ouders, opa’s en oma’s en andere supporters van de Champions League. Dank jullie wel dat jullie bijgedragen hebben aan een supergezellig seizoen. Dat ik nooit een tekort had aan hulpouders maar vooral dat jullie het gedachtengoed van ONZE Champions League hebben ondersteund, waarin plezier en zelfvertrouwen centraal staat en we er met elkaar een geweldig seizoen van hebben gemaakt.
Ik heb genoten van al die kleine toppertjes met hun hoge aaibaarheidsgehalte, hun hilarische uitspraken en hun gezelligheid.

En nu? Nu is het echt UUT met de pret!

Tot volgend seizoen!

Annabel