DZC '68NieuwsOverige nieuwsUpdate uitvoeringsregeling excessen s.v. DZC’68

Update uitvoeringsregeling excessen s.v. DZC’68

Net zoals bij iedere andere voetbalvereniging gebeurt er op of rond de velden wel iets, ook bij DZC’68. Om ervoor te zorgen dat excessen worden voorkomen en indien deze zich voordoen er ook toepasselijke maatregelen genomen kunnen worden heeft de Calamiteitencommissie i.s.m. het bestuur en de Scheidsrechterscommissie de uitvoeringsregeling excessen s.v. DZC’68 herschreven.
Gewelddadig handelen en/of bedreiging door speler(s)/teamofficial(s), ouders en/of supporters aan het adres van scheidsrechters c.q. vrijwilligers kan en mag immers niet. Dit is ongewenst gedrag, dat haaks staat op het veilig sportklimaat dat wij met zijn allen hoog in het vaandel hebben staan bij DZC’68.
Daarom willen wij dit een halt toeroepen omdat dit ons streven naar een veilig sportklimaat ondergraaft.

De regelgeving omtrent ongewenst gedrag en andere onacceptabele zaken, op of rondom het veld, is aangescherpt door de KNVB. Dit naar aanleiding van het incident op 02-12-2012 met assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen die een dag later kwam te overlijden aan de gevolgen van het gewelddadig handelen tegen hem.

Indien er zich nu calamiteiten voordoen op of rond het veld, dan dient er niet (meer) gewacht te worden op de uitspraak van de KNVB, maar zal er namens DZC’68 door de Calamiteitencommissie actie worden ondernemen. 

Dus overkomt jou als (assistent) scheidsrechter c.q. vrijwilliger iets, geef dit dan door aan de Calamiteitencommissie, de dienstdoende scheidsrechters begeleider of aan het wedstrijdsecretariaat.

Zo maken wij het met z’n allen weer leuk om bij DZC’68 te voetballen of je vrijwilligersfunctie / hobby uit te oefenen!

Overigens is de uitvoeringsregeling excessen s.v. DZC’68 na te lezen op de site van DZC’68 onder Info/Beleidsstukken/DZC Calamiteitenplan

De scheidsrechterscommissie van DZC’68