DZC '68NieuwsOverige nieuwsStilte tijdens de winterstop: OVER BROCCOLI EN WONDEREN ZIJN DE WERELD

Stilte tijdens de winterstop: OVER BROCCOLI EN WONDEREN ZIJN DE WERELD

Tjonge jonge, het was de afgelopen periode stil rondom de Pro Data Champions League! Althans…..zo LEEK het! Maarre…. NIETS was minder waar!! Jaja,  naar buiten toe was het inderdaad stil, maar achter de schermen was het een rumoer van jewelste! Dat heb je met een zo belangrijke groep als de Pro Data Champions League; aan de buitenkant lijkt het rustig maar intern werden er allerlei beslissingen genomen en knopen doorgehakt.
Want zoals het elke winterstop het geval is; er werd ONTZETTEND getrokken aan onze talenten. Nog maar amper uit onze PCL- opleiding,  konden de trainers NIET WACHTEN om deze kanjers in te lijven in de F van DZC’68!  Het waren, kan ik u vertellen, zware onderhandelingen! En Tja,  over de transfersommen kan ik helaas geen enkele openheid van zaken geven, al kan ik u wel melden dat het niet om tientjes gaat. Dat is nu eenmaal niet openbaar. Dat doet van Gaal ook niet en ik schaar mij, gelet op de niet aflatende belangstelling voor mijn spelers EN de resultaten, intussen wel in het rijtje van de groten der voetbalcoaches a la van Gaal,  Hiddink, Ferguson etcetc. Het gevolg van deze winterperikelen, onderhandelingen en transfers was dat er maar liefst 27!!! spelers doorgingen naar de F en dat DZC’68 maar liefst 3 F-teams rijker was na de winterstop! Wat een ongelooflijk geweldig resultaat! De nieuw aangestelde staf voor deze teams (bestaande uit ouders) zijn buitengewoon capabel. Zij hebben voortvarend al een aantal belangrijke doelen/resultaten gesteld voor komend seizoen. En wij hebben er alle vertrouwen in dat deze doelen, namelijk plezier en zelfvertrouwen voor elk kind, gehaald gaan worden! Succes verzekerd dus voor deze nieuwe talenten!

Maar goed, dit ging alleen nog maar over de vertrekkende spelers. Nu naar de huidige stand van zaken bij de PCL. Ja, er gingen talenten weg maar….. wij zouden de PCL niet zijn als we niet ook weer bewijzen dat we een groot aantal nieuwe talenten aan ons kunnen binden. Maar liefst 5 spelers hebben onze selectie direct na de winterstop versterkt en het einde is nog niet in zicht want we verwachten nog een groot aantal toppers. En dat niet alleen; ook hebben we het WEER voor elkaar gekregen om de trainer van de afgelopen jaren, Paul Rijks opnieuw aan ons te binden. Daar waar andere clubs hun trainer inwisselen als statiegeld, houden wij ervan om ook in de trainer te investeren en hem voor langere tijd te binden aan het team. Geen oppervlakkige ontmoetingen maar de intentie voor een langdurige samenwerking. Hij heet Paul Rijks maar hij had met het grootste gemak Foppe de Haan kunnen heten. En het is dus weer gelukt! Paul heeft zich vastgelegd voor tenminste de rest van dit seizoen! En dat niet alleen. Ook hebben we definitief een aantal andere grote namen kunnen vastleggen. En dan heb ik het over Gijs, Stef, Jochem, Serdar, Folkert, Suze en Shirley. En in het bijzonder Isabel die er al voor het tweede seizoen elke woensdag en elke zaterdag bij is om onze manschappen te begeleiden (en zich intussen echt onmisbaar heeft gemaakt).

Ok, tot zover alle managementinfo rondom de PCL. Ik had afgelopen zaterdag het geluk dat ik als simpele reporter de gelegenheid kreeg om maar liefst twee toptalenten te interviewen. En zo’n gelegenheid laat ik me natuurlijk niet ontgaan. Allereerst tref ik in de catacomben van DZC’68 Oscar!!!  Oscar loopt al een tijdje mee bij de PCL en kent het klappen van de zweep. Oscar is heel flexibel. Het maakt hem niet uit op welke positie hij speelt of in welk shirt. Vorige week nog zou hij eerst voor de Graafschap spelen maar een ander team had een speler te weinig dus vroegen we of Oscar bij hen in wilde vallen. En dat vond Oscar meteen ok. Dat is supersportief van Oscar en daarom is hij ook uitgeroepen tot held! Maar hoe flexibel hij ook is; in zijn hart is Oscar toch echt voor de Graafschap. En dat kan je op de foto wel zien! Waarom voor de Graafschap? Omdat ze nou eenmaal HEEL ERG goed zijn. Ze staan namelijk helemaal niet op de laatste plaats. Nee, hoor, integendeel! Ze staat maar liefst op de….EEN NA LAATSTE PLAATS! Hoera! Fantastisch!  Later wordt hij profvoetballer!  En waar? Ja ppff..domme vraag; natuurlijk bij de Graafschap dus! Zijn positie wordt in het midden want dan kan je nou eenmaal alle kanten op. Hij wil wel doelpunten maken, dus ik zeg; aanvallende middenvelder! Het lievelingseten van Oscar is broccoli…..broccoli?? JA broccoli, maar niet zomaar broccoli, hoor daar moet wel vis bij! Welke vis? Maakt niks uit; alle vis is ok, als het maar (niet meer) zwemt! Hm.., ik begin het te snappen want dat klinkt inderdaad heel lekker! 

En dan tataaaa Suus! Suus houdt het meest van pizza! Als ik vraag wat voor een pizza dan is het duidelijk: vooral een GROTE pizza! Maakt niet uit welke smaak als’ie maar groot isJ. Suus is heel bijzonder; Suus is namelijk voor Barcelona! Nu zul je denken; is dat nou zo bijzonder? maarre je weet nog niet alles want Suus is namelijk OOK voor….REAL Madrid! hahaa, jaja je vat het al toch? En Suus is NOG bijzonderder want Suus is ook voor..AJAX….ik zie je alweer denken…leuk! maarre waarom is dat bijzonder? Nou….Suus is ook voor FEYENOORD.! HA! Dat is toch wel bijzonder! Suus is gewoon voor iedereen en dan vooral voor iedereen die TEGEN elkaar is! Fantastisch. Zo zou voetbal altijd moeten zijn. Suus is ook voor de Graafschap! Ojee ik zie jullie al sidderen…ze zou toch niet ook voor VITESSE zijn???? nou dont worry! Dat dan net weer niet; maar dan alleen deze week niet! Suus weet ook al wat ze later worden wil. Suus wordt ZWARTE PIET! Want dan kan ze heel veel kadootjes weggeven!. Nu ben ik tijdens mijn interviewcarriere al vele beroepen tegen gekomen maar deze nog niet. En als je de foto ziet wordt dat ook nog echt een hele klus! Maar ik geloof erin! Suus kan alles! Suus kan zowel voor Ajax als voor Feyenoord zijn en dat zou ook niemand geloven. Suus kan voor Real Madrid zijn EN voor Barcelona en dat zou ook niemand geloven maar het is zo. Nou als dat kan, dan kan Suus zekersteweten Zwarte Piet worden. Geloof DAT maar                                                                                                                                                                                 
Ik weet het nu zeker; ik geloof in wonderen! Tot het volgende wonder! Groeten Annabel