DZC '68NieuwsOverige nieuwsSpelregelbewijs voor alle spelers en speelsters uit 2003

Spelregelbewijs voor alle spelers en speelsters uit 2003

Spelers en speelsters geboren in 2003 hebben tot de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen de tijd om het spelregelbewijs te behalen. 


Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Het is één van de redenen dat het spelregelbewijs ingevoerd is. Het heeft consequenties voor de speelgerechtigdheid wanneer een voetballer niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Er zijn gelukkig al heel veel spelers en speelsters in deze doelgroep die het spelregelbewijs inmiddels al behaald hebben, maar ook nog heel veel spelers en speelsters moeten nog aan de slag.


Bewijs halen via Voetbalmasterz
De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

https://www.voetbalmasterz.nl/


Jullie hebben allemaal een mail gehad van jullie trainers en individueel van Max Riekel. 
Mocht je het mailtje niet hebben gehad,mail dan naar:
m.riekel@dzc68.nl of vraag het je trainer.