DZC '68NieuwsOverige nieuwsSerena Frerix vertelt over de wedstrijd Hellendoorn VR1 – DZC’68 VR1

Serena Frerix vertelt over de wedstrijd Hellendoorn VR1 – DZC’68 VR1

Ik ging er met een goed gevoel heen, alleen dacht wel dat het een hele zware wedstrijd zou worden aangezien we de vorige wedstrijd 4-2 hadden verloren en we hadden maar 12 vrouwen mee.
Om 15:00uur werd er afgetrapt in Hellendoorn. We moesten in het begin heel even zoeken want Hellendoorn begon vel. Binnen 10 minuten hadden we ons herpakt en begonnen we heel sterk te voetballen. We kregen veel kansen en tikte de bal veel over. We hadden vanuit de verdediging een mooie rustige opbouw, waardoor we makkelijk naar voren konden tikken. Jara werd op het middenveld aangespeeld en gaf een de bal aan Tess. Zij deed maar wat en pingelde een beetje, maar kon de bal mooi linksonder in de hoek schieten, 0-1! We bleven daarna sterk voetballen. Zelf heb ik de eerste helft niet echt veel te doen gehad. Ik heb 3 acties gehad, waardoor ik mooi de bal uit het doel kon houden. Daarna kwam er weer een mooie actie door Tess. Ze gaf een lange bal op Sanne die goed door kon lopen en met haar linkerbeen de 0-2 scoorde! We gingen de rust in met een mooie 0-2 voorsprong!

We begonnen de tweede weer lekker vel. Het spel ging aardig op en neer, want Hellendoorn had zich weer opgeladen in de rust en ze waren hard aan het knokken om onze achterhoede voorbij te komen. Maar het scheelde dat we daar Mies hadden staan en daar kwam niemand langs! Wat speelde zij een geweldige wedstrijd samen met Anne Hazelaar, Elke en Anne Palm. Ze waren zo sterk dat Hellendoorn er amper voorbijkwam. Onze Anne Hazelaar werd na 10 minuten in de tweede helft gewisseld door onze enige wissel Cathelijne. Ze komt van de meisjes O19, maar het leek alsof ze al jaren bij ons speelde. Super gedaan! Op het middenveld werd er lekker getikt met elkaar en er kwamen hele mooie steekpasses uit op de buitenspelers. We hebben hele mooie kansen gehad, alleen hun keeper stond af en toe in de weg. Helaas is er de tweede helft geen doelpunt meer uitgekomen, maar wel klasse gespeeld! Ik heb de tweede helft niet heel veel gedaan, ze hadden natuurlijk wel een paar kansen die ze naast of overheen schoten. Dus ik heb het lekker rustig gehad deze wedstrijd.

Ik heb deze wedstrijd eigenlijk 2 uitblinkers: als eerste Mike onze nieuwe trainer! Hij heeft het team lekker neergezet, goed gecoacht en het was zijn allereerste competitiewedstrijd met ons. En dan gelijk met 0-2 winnen is natuurlijk geweldig voor een nieuwe trainer. Mijn tweede uitblinker van de wedstrijd is Tess. Zij speelde ongelofelijk goed vandaag! Ze stond constant goed vrij en kwam overal langs. Ze was heel sterk aan de bal en had prachtige kansen.

Iedereen was na de wedstrijd natuurlijk hardstikke blij, vooral toen we hoorde dat DZSV verloren heeft en wij boven aan staan met 3 punten los. Op de terug weg lag iedereen een beetje te slapen in het busje… maar dat hadden we natuurlijk ook wel verdiend na deze zware wedstrijd!