DZC '68NieuwsOverige nieuwsScheidsrechter coördinator Bart Bouwmeester draagt de vlag over

Scheidsrechter coördinator Bart Bouwmeester draagt de vlag over

In deze mooie tak van de voetbalsport staan de beste stuurlui vaak aan wal en valt het vaak niet mee om als kapitein aan het roer te staan. Daarom werd op gepaste wijze afscheid genomen van een club-icoon die het scheidsrechters beleid heeft opgebouwd en op de kaart gezet, zodat het nu een voorbeeld is voor andere verenigingen en zelfs binnen de KNVB.
Zaterdag 11 juni op de GeelBlauwe dag was het zover: na weken letterlijk met pijn in de buik te hebben rondgelopen stopte Bart als scheidsrechter coördinator van DZC’68.

Het beleid voor werving, behoud en begeleiden van (jeugd-)schiedsrechters van DZC'68 dient veel verenigingen inmiddels tot voorbeeld. Het is grotendeels tot stand gekomen onder de leiding van Bart Bouwmeester, wiens bijdrage niet alleen bestond uit de vele cursussen voor pupillenscheidsrechters en alle BOS cursussen voor wie verder wilde komen in de arbitrage, maar ook talrijke spelregelavonden, alle presentaties aan E pupillen die ‘naar het grote veld’ gingen, de vele uitgereikte diploma’s en vooral het vele werk achter de schermen. En daarbij het geven van tips en aanwijzingen aan de jeugdscheidsrechters, het bemiddelen bij conflicten en ook het opvangen van de DZC scheidsrechters als het eens een wedstrijd echt tegenzat.

Bart was jarenlang elke zaterdag ochtend al vroeg te ruiken in de scheidsrechters kamer, zijn vaste uitvalsbasis om de D1 te fluiten, scheidsrechters te begeleiden, conflicten op te lossen. En altijd met toewijding en passie, vaak ook met een schuine bak die absoluut niet paste bij het vroege tijdstip.

Kroon op zijn werk was het om na jaren voorbereiding de felbegeerde ARAG certificatie van de KNVB voor DZC binnen te halen, feestelijk uitgereikt door Kevin Blom. Het bevestigde dat de toewijding en het vele werk het scheidsrechters beleid van DZC binnen en buiten de club ‘op de kaart’ gezet was.

De opvolging is geregeld in de persoon van Jordi Eijgelsheim, het beleid zal worden voortgezet, een pak van Bart’s hart.  Bij DZC zal het voor Bart wat rustiger worden, maar in zijn werk gaat hij nog altijd vol gas. Natuurlijk stop Bart niet als vrijwilliger, het huwelijk met DZC gaat alleen een nieuwe fase in.

Bart, namens de club bedankt voor het uithangbord dat je voor DZC bent, namens alle scheidsrechters bedankt die jij aan hun fijne hobby hebt geholpen, namens de scheidsrechterscommissie bedankt voor het leiderschap.