DZC '68NieuwsOverige nieuwsOndanks eerste puntverlies nog steeds koploper!

Ondanks eerste puntverlies nog steeds koploper!

Zaterdag 8 oktober, SuperSamstag bij DZC! Dat betekent een dag vol mooie wedstrijden en een gezellig Oktoberfest als afsluiting. De biertjes (en frisjes) smaken net wat lekkerder, in de bierstube wanneer er ook punten kunnen worden bijgeschreven.
Bekijk hier het fotoalbum.

Tot nu toe was het maximaal aantal punten van 15 uit 5 wedstrijden gehaald door ons eerste elftal. Dat betekent dan ook bovenaan de ranglijst!

Uitgangspunt is om die positie zo lang mogelijk te behouden.

De tegenstander van deze middag komt uit Hellendoorn. Geen onbekende voor DZC, al enkele seizoenen treffen de ploegen elkaar.  Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De uitwedstrijd was een bijzondere. Om de 3 punten voor DZC bij te schrijven was er wel 2x een retourtje Hellendoorn nodig. De eerste keer werd de wedstrijd bij een 0-2 stand gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Op een latere datum moest nog een keer worden afgereisd met een 1-7 als eindresultaat.

De resultaten van Hellendoorn dit seizoen zijn nog niet stabiel te noemen. Winst en verlies wisselen elkaar af. Dit resulteert in een 8e plaats met 6 punten. Vorige week was er een grote nederlaag van 5-0 bij Sparta Enschede.

In het eerste kwartier  van de wedstrijd is hetzelfde spelbeeld te zien als de afgelopen weken. Aanvallend voetbal en goede combinaties. Verschillende (grote) kansen komen er maar de bal gaat net naast het doel of komt in de handen van de keeper. Na 28 minuten is er een vrije trap voor Hellendoorn. Via een kopbal gaat de bal met een boog over Job Tadema en komt in het net. Stand 0-1.

DZC gaat op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van Hellendoorn sluit zich en er wordt geen opening gevonden. Een ruststand van 0-1, ‘tegen de verhouding in’ volgens een van de meegereisde bestuursleden van Hellendoorn.

In de tweede helft wordt Thomas Kleinlugtenbeld vervangen door Lukas de Graaf.

DZC zoekt vanaf het begin van de tweede helft de aanval. De eerste 10 min is er duidelijk veldoverwicht en aanvallend voetbal. Maar zonder resultaat. Max Riekel wordt in de 58 minuut gewisseld voor Mehmet Bulut.

Het beeld blijft de hele tweede helft gelijk. De verdedigers van Hellendoorn staan dicht op elkaar en het lukt niet om een opening te vinden. Zowel via de linkerkant als de rechterkant, er is te weinig ruimte. Hellendoorn houdt stand, al kost dit hen in totaal wel 7 gele kaarten.

Ook de wissels kunnen niet het verschil maken. Luuk Jansen komt in het veld voor Mathijs de Waard. Een goede actie en schot van Lukas de Graaf wordt door de keeper in de korte hoek gepareerd.

Aanvallend brengt Hellendoorn weinig, enkele lange ballen naar voren die geen gevaar geven.

In de laatste minuten komt Job Tadema  nog een keer mee naar voren bij een corner. Het scheelt niet veel of hij had de bal richting doel kunnen koppen.

Tot het eindsignaal blijft DZC de aanval zoeken maar helaas zonder resultaat. De punten gaan mee naar Hellendoorn. Ondanks het puntverlies blijft DZC wel koploper!.

Na de wedstrijd worden de trainingspakken verruild voor lederhosen en ondanks dat er geen punten werden gehaald werd het toch 'ein super tollen Samstag' !!!