DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

De zomerstop zit er inmiddels weer op en de trainingen zijn weer begonnen.
Na een “stille” periode, zonder competitie zetten we nu allemaal weer in op een nieuw seizoen met competitie.

De scheidsrechterscommissie heeft inmiddels niet stil gezeten en diverse activiteiten opgestart.
De 1e activiteit staat gepland voor woensdag 25 augustus 2021 om 20.00 uur.
Op deze avond gaan wij onder andere de spelregelwijzigingen behandelen voor het nieuwe seizoen.
Deze avond zal tevens bijgewoond worden door onze buurtclubs V.V. Viod, Concordia Wehl en V.V. Doetinchem.

Bij deze willen wij jullie dan ook uitnodigen voor deze avond. Inloop is vanaf 19.45 uur. De koffie/thee staat voor jullie klaar.
Aanmelden wordt op prijs gesteld en wel uiterlijk 22 augustus 2021.
Dit kan via het formulier hieronder 

De 2e activiteit – de avond voor de assistent scheidsrechter – staat gepland voor woensdag 1 september 2021 in de “Delade Business Lounge” van DZC’68.
Iedereen die geïnteresseerd is in het functioneren van de assistent scheidsrechter is van harte welkom. De avond begint om 19.00 uur en eindigt niet later dan 21.00 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur en de koffie/thee staat voor u klaar. Voor deze avond is aanmelden verplicht. 
Dit kan je doen via onderstaande link
Avond voor de Assistent-Scheidsrechter

Cursussen

De Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken is weer begonnen met het voorbereiden en inventariseren van de cursussen die – zoals inmiddels bekend mag zijn – gehouden gaan worden in het clubgebouw van de SDO aan de Bezelhorst in Doetinchem.Dit najaar gaan we de nog niet afgeronde cursussen voltooien.

Planning en start voor de cursus Verenigingsscheidsrechter en de cursus SO3 staat gepland voor januari 2022.
Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, dan kunt u dit laten weten via de mail: ab@covsdoetinchem.nl
 
Onderstaand informatie over de genoemde cursussen. 

Opleiding verenigingsscheidsrechter:

De opleiding verenigingsscheidsrechter bestaat uit een mix van (avond)bijeenkomsten met praktijkoefeningen op locatie en het fluiten van (oefen)wedstrijden bij je eigen club. Tijdens de bijeenkomsten leren je meer over de spelregels, samenwerken met assistent-scheidsrechters, de 11 competenties (die in alle scheidsrechtersopleidingen terugkomen), positie kiezen en volgen, spelhervattingen en disciplinaire straffen. Daarnaast komt het interpreteren van spelregels en richtlijnen voor de scheidsrechter aan de orde. Tijdens het ervaringsdeel (wedstrijden leiden binnen de eigen vereniging) gaat de cursist in de werkelijke context zijn wedstrijden leiden. Zo brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden.  

Opleiding SOIII:

De opleiding SOIII (fluiten voor de KNVB) bestaat uit 4 theorieavonden. Tijdens de SOIII opleiding krijg je vanuit de afdeling scheidsrechterszaken praktijkbegeleiders toegewezen. Bij de SO III opleiding ligt de nadruk op wat het betekent om KNVB official te zijn.  Daarnaast krijg je als KNVB official te maken met prestatief voetbal (aanstellingen A-categorie). Daarom staan onderwerpen als gedrag, houding en persoonlijkheid centraal tijdens de cursus, naast het technische aspect van het fluiten. De praktijkervaring speelt hier een grote rol; we streven naar 4 praktijkmomenten met een KNVB praktijkbegeleider. Aan de hand van deze praktijkervaring wordt gekeken op welk niveau de scheidsrechter kan instromen bij de KNVB. Om daarvoor in aanmerking te komen dien je aan onderstaande criteria te kunnen voldoen (mede samengesteld met afdeling Scheidsrechterszaken).

   Minimaal 14 jaar oud;

- Een afgeronde BOS opleiding (gehaald tussen 2012 en 2014) of diploma Verenigingsscheidsrechter positief advies docent.
- Gemiddeld 3 keer per maand beschikbaar zijn om wedstrijden te fluiten voor de KNVB;
- Bereid zijn om in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom je woonplaats wedstrijden te fluiten;
= Heeft een geldige VOG (Verklaring omtrent Gedrag), die wordt door de KNVB kosteloos aangevraagd zodra de indeling  bekend is;
- Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 Voor meer informatie kunt de volgende link gebruiken naar de KNVB Assist pagina  

Nog een prettige vakantie en hopelijk tot ziens bij DZC’68.

Namens de scheidsrechterscommissie,
Hans van der Sterren,
Scheidsrechterscoördinator.

Spelregel wijzigingen

*
* = Verplicht veld