DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie

Het nieuws van onze scheidsrechters commissie.
Avond t.b.v. (assistent)scheidsrechter

Met inachtneming van de coronamaatregelen van het R.I.V.M. en de interne afspraken bij DZC’68 is op donderdagavond 01 oktober j.l.  bovengenoemde avond gehouden voor belangstellenden afkomstig uit / rondom de teams uit de breedtesport. De avond werd goed bezocht en stond onder de deskundige leiding van “good old” Bart Bouwmeester.  

Cursus Verenigings Scheidsrechter

De cursus Verenigings Scheidsrechter (najaar 2019) die door de Corona-crisis was verstoord, is op woensdagavond 23 september j.l. weer opgepakt. De cursusleiders Rien van Haaften (K.N.V.B.) en Ab Brussen waren blij verrast door de grote opkomst (geen afvallers) en het enthousiaste waarmee de deelnemers zich overgaven aan deze praktijkavond. Op 2 velden werd er gefloten, geassisteerd en beoordeeld en uit de betrokkenheid en inzet was op te maken dat iedereen gemotiveerd was en er zin in had. Overigens is de laatste praktijkavond verschoven i.v.m. de herfstvakantie. Deze wordt nu gehouden op woensdagavond 28 oktober a.s. i.p.v. de 21 ste. De (7) deelnemers (van DZC’68) wensen wij veel succes op deze laatste avond.

Ook wordt er weer gewerkt aan een nieuwe cursus Verenigings Scheidsrechter. De startdatum zal zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is ergens in januari van 2021 zijn. Data zijn nog niet bekend. Wil jij ook Verenigings Scheidsrechter worden, meld je dan aan. Dat kan iedere zaterdag op het Wedstrijdsecretariaat bij een van de daar aanwezige commissieleden of per mail aan: scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl Voor informatie en overige vragen kun je ben hun terecht.

Week van de scheidsrechterIn de week van 3 tot en met 11 oktober 2020 is er weer aandacht besteed aan de “Week van de scheidsrechter”.
Verschillende scheidsrechters zijn door de thuisteams in het zonnetje gezet. Vanuit DZC’68 zijn de scheidsrechters voorzien van een horloge met opschrift. Beginnende scheidsrechters hoeven dus vanaf nu niet meer met hun mobieltje op het veld rond te lopen, want de “DZC’68 tijd” dragen zij nu bij zich.


Trainingsinformatie vanuit de C.O.V.S.


Voor diegenen die deze maand hun certifaat als verenigingsscheidsrechter gaan behalen – maar ook voor alle andere scheidsrechters bij DZC’68 die momenteel aktief zijn– wil ik jullie bijgaande informatie onder de aandacht brengen.

Het is leuk als je je certificaat behaald hebt, maar daar stopt het niet mee.
Iedere wedstrijd heeft namelijk recht op een scheidsrechter die optimaal voorbereidt is en dat houd in dat de scheidsrechter zowel conditioneel als spelregel technisch goed is voorbereidt.  

Zoals jullie wellicht wel weten hebben wij in Doetinchem ook een scheidsrechtersvereniging, namelijk de S.D.O. of te wel: Scheidsrechtersvereniging voor Doetinchem en Omstreken.

Wil jij jouw conditie en spelregelkennis op pijl houden, dan kan dat bij deze vereniging.

Wedstrijden kunnen niet zonder scheidsrechters. Scheidsrechters zijn vaak een eenling tijdens wedstrijden, maar vinden bij de vereniging metgezellen om over hun hobby te praten, ervaringen uit te wisselen en het plezier in het fluiten te vergroten

Dit is een win-win situatie voor jullie maar ook voor de S.D.O. die de belangen van de scheidsrechters die aktief zijn in Doetinchem en omstreken behartigd.

“Doe er je voordeel mee en kom vrijblijvend eens een keer langs!

Voor informatie kun je terecht bij Ab Brussen en Hans van der Sterren.

Wist u dat: 

  • er sinds het seizoen 2014 - 2015 in de B-categorie - dat zijn de elftallen die vallen onder de breedtesport - met tijdstraffen wordt gewerkt;
  • deze tijdstraffen niet gelden voor de elftallen die uitkomen in de A-categorie - dat zijn de elftallen die vallen onder de prestatiesport;
  • dat er verschillende tijdstraffen zijn, namelijk 5 en 10 minuten;
  • dat de tijdstraf van 5 minuten – die gekoppeld is aan een gele kaart – alleen geldt voor elftallen uit de JO<13 leeftijdsklasse;
  • dat de tijdstraf van 10 minuten - die gekoppeld is aan een gele kaart - geldt voor alle hogere leeftijdsklassen die vallen onder de breedtesport;
  • dat het elftal waarvan een speler een gele kaart getoond krijgt, 5 of 10 minuten lang met 10 spelers verder moet;
  • je bij een 2e gele kaart de rode kaart getoond krijgt en dus het speelveld moet verlaten en je je kunt gaan douchen.

Tot slot de Corona update:

Helaas is de berichtgeving van dinsdagavond 13 oktober, inzake de aangepaste coronamaatregelen van grote invloed op al onze activiteiten.

Zo wordt er de komende 4 weken niet meer gevoetbald in competitieverband, zowel bij de senioren als de junioren. Dit heeft dus ook gevolgen voor het fluiten.

Het is dezerzijds nog niet duidelijk of de laatste cursusdag Verenigings Scheidsrechter door gaat op 28 oktober a.s.; de mogelijkheid bestaat dat deze wordt opgeschoven. Cursisten ontvangen binnenkort bericht.

Ook de trainingen bij de S.D.O. zijn derhalve opgeschort. Hopelijk kunnen die over 4 weken weer opgestart worden. Tegen die tijd komt de volgende nieuwsbrief weer uit. Daarin zullen wij u dan weer bijpraten.

Sterkte de komende 4 weken en blijf gezond.

De scheidsrechterscommissie van DZC'68