DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de Scheidsrechters commissie

Nieuws vanuit de Scheidsrechters commissie

Nieuws van de scheidsrechtercommissie
Opleiding tot verenigingsscheidsrechter

De KNVB heeft de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken toestemming verleend om opleidingen te verzorgen. Het clubgebouw dient daarbij als opleidingsaccommodatie en de nabij liggende voetbalvelden van BVO De Graafschap kunnen worden gebruikt ten behoeve van praktijkmomenten, waaronder oefenwedstrijden.

Samen met SV Basteom, DVC’26, VV VIOD en DZC’68 zijn 19 cursisten – waarvan 7 deelnemers afkomstig zijn uit ons eigen ledenbestand – op vrijdag 25 januari 2019 aan de cursus Verenigingsscheidsrechter begonnen. Onder leiding van KNVB cursusleider Sezgin hebben de cursisten inmiddels 3 avonden gevolgd. De laatste praktijkavond wordt nog deze maand op vrijdag 26 april 2019 gehouden en komt dus steeds dichterbij. Dan wordt de laatste toets afgenomen en vind uiteindelijk de diplomering plaats. DZC hoopt er dan weer 7 nieuwe verenigingsscheidsrechters bij te hebben. Wij wensen iedereen succes op de laatste cursusavond.

Arbitrageplan

Het door de Scheidsrechterscommissie opgestelde arbitrageplan is de afgelopen week besproken door het bestuur van DZC’68 en definitief gemaakt. Inmiddels is het geplaatst op de site van DZC en terug te vinden onder het kopje Info DZC’68, Beleidsstukken.

BOS III (3) cursus voor verenigingsscheidsrechters

Voor die verenigingsscheidsrechters die carrière willen gaan maken in het scheidsrechterskorps van de KNVB, wordt er komend seizoen 2019 – 2020 onder auspiciën van de KNVB een BOS III cursus georganiseerd bij de SDO in Doetinchem. Informatie en de mogelijkheid tot aanmelden volgt zodra hier meer over bekend is.

Notitieboekje/Begeleiding

Ten behoeve van onze scheidsrechters/SBL-ers in opleiding is bovengenoemd notitieboekje gemaakt. De begeleider kan hierin zijn opmerkingen en/of tips noteren en de scheidsrechter/SBL-er kan hier zijn eigen ervaringen en/of verbetertips noteren. De boekjes zijn sinds zaterdag 6 april 2019 te verkrijgen op het Wedstrijdsecretariaat. Ben je scheidsrechter of SBL-er al dan niet in opleiding, schroom dan niet en haal er ééntje op.