DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechters commissie (Juni 2022)

Nieuws vanuit de scheidsrechters commissie (Juni 2022)

Hierbij het nieuws van onze scheidsrechters commissie.
SLOT EVENEMENT seizoen 2021 - 2022: Achterhoek-cup!

Voor de geïnteresseerden en liefhebbers onder ons:

Op zaterdag 25 juni 2022 wordt de finaledag van de Achterhoek-cup gehouden.

Alle onderstaande finales worden gespeeld op het hoofdveld van VV VIOD, Sportpark Dichteren in Doetinchem.


Het programma ziet er als volgt uit:

10:00 uur      Finale tussen de JO < 15-1 van het combinatieteam van UB51/SDOUC/NVC/v.v. etten/ G.W.V.V. tegen dat van Voetbalvereniging Vorden
12:30 uur      Finale tussen de vrouwen 1 van ons eigen DZC’68 tegen die van AZSV uit Aalten

Kom allemaal kijken en moedig onze vrouwen aan!

En dan!

Het is dit jaar de 10de keer dat de Achterhoek-cup wordt gehouden, dus reden voor een feestje!

De organisatie heeft Lucky AJAX weten te strikken

16:00 uur      Lucky AJAX tegen de Oldstars van De Graafschap (1e helft)/ VIOD (2e helft)

Tot slot!

19:00 uur      Finale tussen de heren van sc Varsseveld en SDOUC.

De winnaar van de Achterhoek-cup speelt een wedstrijd tegen De Graafschap.

Let op!

Op de FINALEDAG op zaterdag 25 juni is de toegang tot 13:00 uur GRATIS.
De finale wedstrijden van de categorie Jeugd Onder 15 en de Finale categorie Vrouwenvoetbal zijn dus GRATIS te bezoeken.

Na 13:00 uur gaan de kassa’s open gelden de prijzen aan de kassa. ONLINE zijn de toegangskaarten voordeliger te verkrijgen.

Kinderen t/m 12 jaar hebben GRATIS toegang. Er is een gereduceerde prijs voor de leeftijdsgroep 13 t/m 17 jaar. Ook voor de groep 65+ is er een gereduceerde toegangskaart.

 ZOMERSTOP:

De zomerstop is van 1 juli tot 15 augustus vastgesteld. We zijn alleen geopend, elke donderdagavond, voor het zomeravondvoetbal.

Het nieuwe seizoen 2022 – 2023.

De laatste vergadering van de scheidsrechterscommissie van het aflopende seizoen 2021 – 2022 zit er al weer op. De jaarplanning is inmiddels ook weer rond.

Noteer alvast maar voor jullie agenda:

-       Vanaf 07 juli 2022 is er weer iedere donderdagavond zomeravondvoetbal bij DZC’68. Het gaat ALTIJD door. Aanmelden en/of afmelden is niet nodig. Iedereen mag komen, dus ook NIET LEDEN;

-       15 augustus 2022 starten de trainingen weer;

-       Dinsdag 30 augustus 2022, aanvang 20:00 uur staat de avond met de spelregelwijzigingen voor het nieuwe seizoen gepland;

-       Vanaf zaterdag 3 september 2022 wordt er weer gevoetbald; voor de JO<12 en lager begint dan de competitie en voor de junioren (JO<13 en hoger) en de senioren begint dan de bekercompetitie;

-       Dinsdag 06 september 2022 staat de avond voor (assistent)scheidsrechters gepland. Deze avond is voor alle categorieën die op een heel veld spelen, dus voor de JO<13 (2e jaars en A-categorie), JO<15, JO<17, JO<19, de damesteams en de meisjesteams en uiteraard onze senioren;

-       Op zaterdag 24 september 2022 start voor de junioren en senioren dan uiteindelijk de competitie van het nieuwe seizoen;

-       Vanaf september 2022 zullen de spelregeltoetsen voor de JO<17 weer worden uitgerold door de KNVB. Zorg dat je het spelregelbewijs binnen haalt, want zonder dit bewijs, ben je na verloop van tijd niet meer speelgerechtigd en dat zou jammer zijn;

-       Van zaterdag 25 september tot en met zondag 2 oktober 2022 geven we onze scheidsrechters weer de eer die hen toekomt tijdens de jaarlijkse 'Week van de Scheidsrechter'.

Digitaal wedstrijdformulier en pasfoto’s

Voor alle teammanagers en coaches:

ZORG WEER VOOR EEN CORRECTE EN HERKENBARE PASFOTO OP JE SPELERSPAS

Bij DZC’68 wordt er op dit moment hard achter de schermen gewerkt om de teams weer samen te stellen en in te delen. Vanaf 22 juni 2022 zal deze samenstelling weer terug te vinden zijn op de site van DZC’68.

Zorg dat uiterlijk 31 oktober ieder teamlid een correcte spelerspasfoto heeft op zijn spelerspas.

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw team uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Wijzigen vóór 1 november

Sinds het seizoen 2016/'17 werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

Wijzigen na 1 november

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers van KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen. Voor leden die nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

Voor aanvullende vragen aan de KNVB: 088-0275050 of contact@knvb.nl

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.


Cursussen voor het seizoen 2022 - 2023

In samenwerking met de SDO en uiteraard de KNVB staan er voor het nieuwe seizoen 2022 – 2023 weer de nodige cursussen op het programma. In de mei editie van de nieuwsbrief heb ik hierover al de nodige informatie geplaatst.

Onderstaand het overzicht van de (nog niet) geplande cursussen in het najaar van 2022 en het voorjaar van 2023, waarvan de data nog vastgesteld moeten worden.  Zodra hier meer over bekend wordt zullen wij dit met jullie delen.

 

G-voetbal en scheidsrechter cursus

Zoals de meesten van ons weten wordt er met ingang van het seizoen 2021 – 2022 G-voetbal gespeeld bij DZC’68. Daar is in de nieuwsbrieven al de nodige aandacht aan besteedt.

Maar nu gaan wij verder; deze categorie vraagt immers goed geïnstrueerde scheidsrechters en laat de KNVB daar nu juist een opleiding voor hebben. Deze zal gegeven worden door een KNVB docent.

Wij willen deze cursus gaan houden bij de SDO op sportpark Bezelhorst in Doetinchem. Deze cursus bestaat uit 2 avonden van elk 2,5 uur en daarnaast wordt er na enige zelfstudie van de cursisten verwacht dat zij 2 stagewedstrijden gaan fluiten. De opleidingskosten bedragen €  26,00 per persoon en deze komen voor rekening van de vereniging.

Ben je geïnteresseerd, dan kun je je alvast aanmelden bij: scheidsrechterscoordinator@dzc68.nl

Wanneer de cursus gehouden gaat worden dat is nog niet bekend, maar uiteraard houden wij jullie op de hoogte. Zodra er meer bekend is, zullen wij dat delen met jullie.

Cursus praktijkbegeleider

In het najaar van 2022 wordt er bij de SDO gestart met 2 cursussen praktijkbegeleider, namelijk:

-       Cursus begeleider clubscheidsrechter en

-       Cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechters

De begeleider clubscheidsrechter begeleidt scheidsrechters binnen de vereniging die actief zijn op clubniveau. Hij/zij zorgt ervoor dat de scheidsrechters kunnen acteren in een veilige omgeving en voorziet ze van tips en feedback. De begeleider clubscheidsrechter werkt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechters coördinator en zorgt ervoor dat clubscheidsrechters hun hobby op een prettige manier kunnen uitoefenen en helpt ze de volgende stap in hun ontwikkeling te maken.

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van 3 uur, dus totaal 6 uur en vraagt verdere enige zelfstudie.
De studiekosten voor deze opleiding bedragen  €  56,00 (inclusief digitaal cursusmateriaal) als verenigingspakket.
Het cursusgeld wordt doorbelast aan de vereniging van de deelnemer.

Ben je (oud-)scheidsrechter veldvoetbal en/of zaalvoetbal en heb je de overtuiging dat je vanwege jouw praktijkervaringen prima in staat bent scheidsrechters (in opleiding) te begeleiden? Als het antwoord op beide vragen een volmondig “ja” is, dan is de cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechter echt iets voor jou.

In totaal zijn er 3 bijeenkomsten van 3 uur, die maandelijks plaatsvinden op een doordeweekse avond.

Ook deze cursus zal – net zoals de cursus begeleider clubscheidsrechter – gehouden gaan worden bij de SDO op sportpark Bezelhorst in Doetinchem.

Toelatingseisen voor de cursus praktijkbegeleider KNVB-scheidsrechters zijn:

-       Minimaal 18 jaar oud

-       In bezit van BOS of SO III diploma

-       Ervaring als scheidsrechter

-       Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

-       Voldoen aan de eisen van een spelregeltoets

-       Gemotiveerd en beschikbaar op wedstrijdmomenten.

Ben je geïnteresseerd in 1 van bovengenoemde cursussen, dan kun je je aanmelden via het mailadres: scheidsrechterscoordinator@dzc68.nl

Daarnaast wordt er achter de schermen weer hard gewerkt om de cursussen voor verenigingsscheidsrechter en de SO III op te starten. Vermoedelijk worden deze gehouden in het voorjaar van 2023. Ook hierover zullen wij jullie informeren zodra hier meer over bekend is.

Rest mij nog om jullie namens de scheidrechters commissie een hele fijne zomervakantie toe te wensen. Lekker bijtanken!

Let goed op je zelf en blijf gezond!


Namens de scheidsrechterscommissie,

Hans van der Sterren,

Scheidsrechters coördinator DZC’68