DZC '68NieuwsOverige nieuwsMO17-1 2e plaats op Voetbal Talenten Toernooi (VTT)

MO17-1 2e plaats op Voetbal Talenten Toernooi (VTT)

DZC '68 is dit seizoen gestart met een MO17-1 in een landelijke competitie (4e Divisie) welke door de KNVB is opgezet om de ontwikkeling van het meidenvoetbal in deze leeftijdscategorie te stimuleren
Gekozen is voor een landelijke opzet verdeeld in 2 klassen: West en Oost en qua niveau boven de Hoofdklasse, de 4e Divisie. De 1e competitiehelft zijn de meiden van DZC'68 niet onverdienstelijke doorgekomen en, eigenlijk boven verwachting, geëindigd op de 7e positie. Na een evaluatieronde in de winterstop bij alle deelnemers wordt de 2e competitiehelft op dezelfde wijze voortgezet.

Natuurlijk ga je dan in den lande op zoek naar uitdagingen! Afgelopen zaterdag, 23 februari, heeft DZC’68 MO17-1 deelgenomen aan het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) gehouden op het terrein van Blauw-Geel’55 in Ede.

Deze dag was er een poule voor de MO13, MO15 en MO17. Er waren voor de nummers 1 en 2 tickets te verdienen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap (NKT) aan het eind van het seizoen.

De MO17 poule bestond uit Blauw-Geel’55, Rhoda’46, Kadoelen en DZC'68. Erwerden leuke wedstrijden gespeeld onder een flauw voorjaarszonnetje. Een mooie invulling van een vrij beker/inhaalweekend. DZC'68 eindigde op de 2e plaats in de poule en diende in de strijd om de 1e en 2e plaats aan te treden tegen Kadoelen. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijke stand waardoor de beslissing diende te vallen door het nemen van penalty’s.

Kadoelen was hier toch iets bedrevener in, zodat zij het toernooi afsloten als winnaar bij de MO17. DZC pakte zo de 2e plaats, met als beloning het behaalde NKT ticket. Al met al een leuke dag!