DZC '68NieuwsOverige nieuwsMedailleregen voor de Pro Data Champions League!

Medailleregen voor de Pro Data Champions League!

Op 28 mei jongstleden vertrokken wij met een grote delegatie van de Pro Data Champions League van DZC’68 naar het prestigieuze toernooi van Concordia in Wehl. Met maar liefst 24 toppers gaven wij daar’ acte de presence’. De Wehlenaren keken zich toch wel enigszins de ogen uit bij zo ontzettend veel DZC’68-toppers.
Van tevoren waren wij uiteraard goed voorbereid. Paul Rijks, al jaren verbonden als hoofdtrainer bij de Champions League had de loodzware taak om de opstelling voor te bereiden. En met zoveel talenten in zijn selectie kon hij niet kiezen. Gelukkig HOEFDE hij ook niet te kiezen want ze konden allemaal, zonder enige uitzondering, opgesteld worden. Het mooie van de spelers van de Champions League is dat zij op elke plek inzetbaar zijn. Zij zijn sterk in zowel de aanval, het middenveld als ook de verdediging. Daarbij komt ook nog eens dat zij zowel gepositioneerd kunnen worden als ‘hangende’spits en tegelijkertijd ook als stofzuiger kunnen fungeren. Met andere woorden: de positie van onze spelers is niet spits, middenveld of verdediging. Nee, de positie van onze talenten is ‘OVERAL’. Hahaaaa……dat hadden jullie ongetwijfeld niet kunnen denken. Onze bondscoach is er jaloers op….(offe….wacht even…..hebben we eigenlijk wel een bondscoach???? Die Blind is nu weg. Tja, we hebben hem nog zo vaak uitgenodigd om bij ons eens de kunst af te komen kijken maar hij heeft nooit willen luisteren en dan zie je maar weer wat er van komt…..). Maar goed, terug naar ons. Zoals gezegd vertrokken wij met maar liefst 6 teams richting Wehl. En dat waren niet de minste teams. Feyenoord, Ajax, PSV, Real Madrid, Barcelona en de Graafschap kwamen in actie. Ik zeg: ‘het neusje van de zalm’ of om in voetbaltermen te blijven; ‘de gouden nop onder de schoen’. (ja, die verzin ik even zelf). Ajax kampte met een speler minder maar dat ‘Hand in hand, Kameraden’ bij de Champions League niet alleen voor Feyenoord geldt maar voor alle teams, bewezen de spelers wel door elke keer vanuit een ander team een invaller te leveren. Dat is pas de ECHTE voetbalspirit! En zo kon ook Ajax toch steeds weer met een voltallige bezetting aantreden.

En ik kan u zeggen; het was zwoegen. Het viel niet mee. Een hele reeks intensieve wedstrijden moest worden afgewerkt. Maar onvermoeibaar bleven onze mannen op de been, gesteund door een werkelijk fantastische staf; de ouders!. En dat resulteerde in een MEDAILLEREGEN!!!! Niet 1 team, niet 2 teams….niet 3 teams maar ALLE spelers van ALLE teams hadden een medaille gewonnen!!!! Hoeraaaa!                                                                                                                                                                

Onze dank aan de organisatie van Concordia Wehl is groot. Het was bijzonder gezellig en goed geregeld. Zij hebben het mogelijk gemaakt onze sterren te laten schitteren!

En we zijn nog niet klaar mee maar we zijn er al wel klaar voor want 5 juni staat er alweer een zware klus te wachten namelijk het Land van Jan Klaassen THUISTOERNOOI! Ook op dat toernooi zullen er weer grote namen aantreden. Wilt u getuige zijn van dat zinderende spektakel dan wordt u van harte uitgenodigd om ’s morgens onze toppers aan te komen moedigen!

Graag tot dan! Annabel