DZC '68NieuwsOverige nieuwsMB1 handhaaft zich in de Hoofdklasse

MB1 handhaaft zich in de Hoofdklasse

In de Hoofdklasse werd vaak gespeeld op prachtige sportcomplexen en -velden, maar een klein nadeel daaraan was dat gemiddeld genomen iedere uitwedstrijd een goed uur rijden was. Uiteindelijk werd na een goede eindsprint de verdiende 7e plaats in de Hoofdklasse behaald.
Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen de meiden al op 4 januari met trainen, en verderop in de winterstop een drietal oefenwedstrijden. Het was weer even wennen aan de nieuwe teamsamenstelling, aangezien Maartje overstapte naar VR1 en Romy de omgekeerde weg bewandelde. Daarnaast kon Liselot de gehele voorbereiding niet meedoen wegens een sleutelbeenbreuk. Tijdens de oefenwedstrijden werd al snel duidelijk de er in de eerste seizoenshelft en goede vooruitgang was geboekt en dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakte.
Aan het eind van de carnavalsvakantie begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. Na een overtuigende eerste helft waarin we verder moeten uitlopen blijven we echter op een 2-1 voorsprong steken. Helaas bleek de tweede helft op een deceptie uit te draaien; na de snelle gelijkmaker was de overtuiging weg. Tot overmaat van ramp verloren we in de training die erop volgde Jolijn voor de rest van het seizoen door een zware knieblessure.
Het was duidelijk dat het ons zonder onze vaste spits en een vaste keeper niet gemakkelijk werd gemaakt. Mede dankzij de prima groei die de meiden hebben doorgemaakt hebben we in de wedstrijden die nog volgden goede tegenstand kunnen bieden, maar onszelf vaak niet met een overwinning beloond. Dit laatste zat hem vooral in de nauwkeurigheid bij het afmaken van onze kansen. Door het sterke veldspel bleven we veelal tot het laatste kwartier in de wedstrijd, maar kregen vervolgens de beslissende treffer om onze oren in een poging om de gelijkmaker te forceren. De meiden verdienen daarvoor zeker een compliment, want aan de inzet ontbrak het vaak niet!
Na een gelijkspel tegen BWO en een offday tegen Zelhem, werden de twee laatste wedstrijden van de competitie overtuigend en met klasse omgezet in een overwinning. Zeker de laatste wedstrijd tegen SVZW was qua weersomstandigheden (30 graden en op kunstgras) niet eenvoudig om te spelen, maar de meiden hebben laten zien dat zij ook met deze temperatuur niet opgeven!
Al met al was het qua spel een sterke tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin wij onszelf te weinig beloond hebben, gezien het feit dat we vaak voetballend zeker niet onderdeden of zelfs sterker waren dan onze tegenstander. Echter, de wedstrijden worden uiteindelijk gewonnen of verloren met het maken van meer goals dan de tegenstander. En daarin hebben wij onszelf tekortgedaan.

Desalniettemin hebben wij onze doelstelling, de zevende plaats, gehaald en dat is iets om heel trots op te zijn!

Het seizoen werd afgesloten met een toernooi bij DZC’68 waarbij een derde plaats werd behaald, wat gezien het niveau van de tegenstanders een knappe prestatie is. Er werd zelfs een half uur lang standgehouden tegen F.C. Gelre C1M (2e klasse jongens), waarna in blessuretijd helaas de tegengoal geïncasseerd moest worden. Dit kan gezien worden als een bevestiging van de vooruitgang die de meiden zowel als individueel en als team dit seizoen geboekt hebben!
Het was een bijzonder seizoen voor de MB1. Een seizoen dat begon met de bekendmaking dat Specsavers onze shirtsponsor werd en Voetbal International onze meiden van prachtige trainingstenues, -pakken en -tassen zou voorzien. Hiervoor willen wij onze sponsoren bedanken!

Ik wil daarnaast ook Jessie, Liselot, Tamar, Romy, Maartje, Renske, Lot, Lieke, Anouk, Anna, Janneke, Francis, Danique, Cathelijne, Emma, Maaike, Anneke, Kaylee en Jolijn heel erg bedanken voor een prachtig seizoen en ik wens ze veel succes en plezier toe in de aankomende voetbaljaren!

Bram