DZC '68NieuwsOverige nieuwsKNVB - ARAG Fair Play Certificering DZC’68 verlengd

KNVB - ARAG Fair Play Certificering DZC’68 verlengd

De KNVB en haar partner ARAG stimuleren een goed arbitragebeleid bij amateurclubs in de vorm van de ARAG Fair Play Zone certificering. Wij zijn er bijzonder trots op dat donderdag 19 oktober 2017 deze certificering in het bijzijn van scheidsrechterscoördinator Hans van der Sterren ...
en voormalig coördinator Bart Bouwmeester voor een nieuwe periode is verlengd.
 
Als een van de eerste clubs in Nederland ontving DZC’68 dit kwaliteitskeurmerk al in 2014 als bekroning voor het gevoerde beleid.

Behalve het voeren van een goed arbitragebeleid t.a.v. het opleiden en begeleiden van scheidsrechters, dient dit ook actief te worden uitgedragen naar andere clubs in de omgeving. Zo werken we bij DZC’68 actief samen met Concordia-Wehl en VIOD en de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken.

Vanuit de zeer actieve scheidsrechterscommissie wordt geprobeerd om zoveel mogelijk wedstrijden te voorzien van goed opgeleide scheidsrechters die ook actief begeleid worden zodat er niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit geïnvesteerd wordt. Regelmatig wordt het scheidsrechterskorps bijgeschoold. Daarnaast worden er avonden verzorgt voor aankomend assistent scheidsrechters en voor JO11 pupillen ter voorbereiding van het voetballen op het ‘grote veld’.

Op de DZC’68 website onder “Algemeen”, “Scheidsrechters” vindt u een schat aan informatie vanuit de scheidsrechterscommissie.