DZC '68NieuwsOverige nieuwsKijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen!

Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen!

EN als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar 1 bal! Hier citeer ik een uitspraken van een buitengewoon voetballer, Johan Cruijff. En ik moet zeggen; hij heeft gewoon gelijk. Althans, dat vinden alle voetballers van de Pro Data Champions League. Want elke zaterdag opnieuw, gaan ze voor balbezit.
En dat is prachtig. We hebben al vele voetbalstrategieen de revue zien passeren zoals de legendarische 5-3-2 opstelling van onze eigen Louis van Gaal of de 3-4-3. Dat is de meeste riskante formatie  Maar de aller aller aller mooiste formatie is de, speciaal door onze eigen ‘ one and only Champions League’ ontwikkelde formatie, namelijk de; daar waar de bal is, daar ben ik- formatie! BAM! Daar heeft u niet van terug! Om maar weer Cruijff te citeren: voetbal is simpel, het moeilijkste wat er echter is, is simpel voetballen. Welnee Johan, das juist hartstikke makkelijk! Dat laten wij elke week weer zien! Want de ‘daar waar de bal is, daar ben ik- formatie’ is heel effectief en past ook precies bij jouw opvatting dat als er maar 1 bal is, je op balbezit speelt en je niet hoeft te verdedigen! Klopt als een bus. Je hoeft niet te verdedigen; je bent gewoon bij de bal! WOEHAAA! Ik ben supertrots. Hebben wij van de Champions League HET dilemma over welke formatie de beste is, in 1 klap opgelost. Oplossingen zijn soms zoooo simpel, ach…. En nee….ik hoef geen erkenning voor deze éye-opener’.  En….dat Cruijff toch echt altijd gelijk heeft, bewijst ook weer zijn volgende uitspraak: Kijk; de bal moet minimaal tussen die twee palen’. En; ‘als je niet schiet, dan kun je niet scoren’.  Want ook dat gebeurt bij de Champions League. Wij juichen namelijk voor ALLE doelpunten!  Jazeker, ook de doelpunten die in eigen doel belanden. Wat maakt dat nou uit. Hij zit toch??!! Cruijff zegt het zelf; de bal moet minimaal tussen 2 palen belanden. Welke palen dat zijn, vertelt hij er niet bij! En daarmee is het bewezen!!! Een eigen doelpunt is ook gewoon FANTASTISCH want je hebt gewoon geschoten. En had je niet geschoten, dan had je niet gescoord!

Maar goed, alle ‘Cruijfferiaanse en Championne quotes’ goed en wel. Hier blijft het niet bij want we hebben, hoe kan het ook anders, weer een groot aantal spelers van de week. Was Cruijff de speler van de EEUW: dat duurt voor onze toppers te lang; wij hebben gewoon spelers van de WEEK.  We beginnen met Dirk. Dirk is pas gestart bij de Champions League. En hij heeft z’n sporen al ruimschoots bewezen! We hebben Dirk vooral gescout op passie. En passie; dat heeft hij. Dirk blijft GAAAN, hij geeft nooit op!. Dirk kan ook heel hard schieten. Soms zo hard dat de bal terecht komt op het andere voetbalveld, naast ons eigen voetbalveld. PPPFFF das dus echt HEEL hard. Dirk is voor niemand in het bijzonder. Dat is ook niet nodig wat je kunt hem bij ieder team inzetten. Het lievelingseten van Dirk is: frietjes! Met SLA en frikandel! Hm… tip voor de kantine van DZC: verkoop nou niet alleen frietjes maar doe er ook lekkere sla bij! Dirk wordt later voetballer en dan speelt hij overal. Kijk, dat bedoel ik, meteen de Cruijfferiaanse opstelling in de praktijk gebracht!

Vervolgens spreek ik Mathies. Mathies is voor Barcelona en Ajax. Niet dat hij er ooit is geweest of er een wedstrijd van gezien heeft (tja, ze zenden die wedstrijden ook altijd zo laat uit!) maar toch is hij ervoor. Of was hij nog toch bij Ajax geweest?? Nee, toch niet….of JAWEL!!! Helemaal zekerste weten van wel want hij heeft GEDROOMD dat hij er was geweest. En ja, dan is het zo! Want de meeste dromen zijn dan misschien wel bedrog maarre deze droom was toch NET echt! Ook Mathies houdt erg van frietjes met een kroket of  kipnuggets en/ of een frikandel. Welja, Mathies is makkelijk. Maar wel met de frietsaus van je weet wel, McDnlds! En het mooie is, die hoef je helemaal niet daar te kopen. Die kan je gewoon bij de supermarkt halen. Nou hoe easy is dat. Mathies wordt later voetballer. In principe wordt hij keeper maar hij gaat ook scoren. Alweer het bewijs dat onze formatie de allerbeste is! Als je balbezit hebt, hoef je niet te verdedigen.

En dan Yassin. En nou moet ik u iets vertellen. Yassin en Mathies zijn de allerbeste maatjes. Ze willen ALTIJD bij elkaar in het team. En dat komt omdat ze ook bij elkaar in DEZELFDE klas zitten. En DEZELFDE juf hebben. En nu dus ook bij DEZELFDE club zitten. Als dat geen vriendschap is! Yassin houdt dus ook van DEZELFDE frietjes met DEZELFDE kroket, kipnuggets en frikandel en natuurlijk DEZELFDE saus! Maar…..en nu komt er toch een verrassende wending. Yassin wordt later geen voetballer maar brandweer. Hij wordt brandweer omdat je een paar dagen in de kazerne mag zijn en je mag zelf kiezen of je blijft. En je krijgt een mooie brandweerwagen. Yassin denkt GROOTS. Hij wordt geen brandweer in Doetinchem maar in Nederland! Gewoon het hele land!!! Hij beperkt zich overigens wel tot Nederland want andere landen hebben hun eigen brandweer dus die moeten zichzelf maar redden. Maar als er iets is in Nederland dan hoef je maar te kicken en dan komt Yassin met zijn mooie snelle brandweerwagen en dan is het in no time geblust! Hij is ook bereid om te komen als er bij DZC’68 brand is. Wat een geruststellende gedachte is dat!

En tenslotte, last but not least; Quinten. Quinten is voor Ajax. En waarom is hij voor Ajax? Omdat hij deze zaterdag in het Ajax-team speelde. Had maar zo gekund dat hij voor bijvoorbeeld PSV was geweest als hij toevallig dit keer voor PSV was uitgekomen. Dat is toch wel het allermooiste! Dat je gewoon bent voor wie je dit keer speelt. Alweer hebben we zo’n speler weten af te leveren die multifunctioneel inzetbaar EN flexibel is. En het bijzondere is ook dat hij speler van de week is. Quinten vertelt dat als je speler van de week bent, je dan de GOEDSTE bent. En daar ben ik het helemaal mee eens. Iedereen is bij de Champions League een keer speler van de week dus is iedereen ook gewoon een keer DE GOEDSTE! Het lievelingseten van Quinten is macaroni. Hij ging een keer naar een restaurant en daar kon je GRATIS eten. Je moest het wel binnen 2 MINUTEN op hebben anders moest je alsnog betalen. Op mijn vraag wat hij daar gegeten heeft moet Quinten het antwoord schuldig blijven. Hij heeft zo snel gegeten dat hij vergeten is wat hij heeft gegeten maar het is WEL gelukt binnen de TIJD! Fantastisch! Het hoeft ook niet lekker te zijn als het maar snel isJ. Quinten wordt later ook voetballer. Maar wel een hele bijzondere. Hij gaat namelijk bij het partijtje staan en dan mag je gooien want je bent een beetje de baas. Net als scheidsrechters. Hm…..deze formatie ken ik dan nog weer niet….zit er ff m’n hoofd over te breken. Ben heel benieuwd wat Cruijff hierover gezegd zou hebben. Ik schat zo in: "Als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg óf te laat."! Of je nou speler of scheidsrechter bent!

Volgende week hebben we een bijzondere zaterdag; We gaan dan uit voetballen bij OBW in Zevenaar. Ojeeee…OBW Zevenaar; altijd lastig!!! Maar ook……ALTIJD gezellig!

Tot volgende week! Annabel