DZC '68NieuwsOverige nieuwsHET IS WEER ‘RODE WANGEN WEER’!!!.

HET IS WEER ‘RODE WANGEN WEER’!!!.

Toen ik in mijn auto stapte om in alle vroegte naar DZC’68 te gaan had ik mijn gebruikelijke voetbaltenue aan, namelijk een trui, een vest en natuurlijk mijn winterjas. Koukleum als ik ben, ben ik op elk fris windje voorbereid en laat ik geen koufront aan het toeval over.  Maar……niks Oostenwind, niks natte sneeuw, niks akelige regen……het was gewoon om half 9 ’s morgens al WARM! En dat was al snel bij iedereen duidelijk…onze mannen en vrouwen kwamen en trokken massaal hun lange broeken, thermoshirts, handschoenen en trainingsjassen uit. En we waren nog niet begonnen of je zag letterlijk de temperatuur al op de koppies stijgen. YEP! Het was toch echt weer ‘RODE WANGEN WEER’.
Dat vroeg toch wel om een enigszins andere aanpak bij de spelers. De afgelopen maanden moest er gerend worden om warm te blijven maar met zo’n zonnetje op je bol ontstaat er toch ook een ander sfeertje. Dan wordt het allemaal iets relaxter….de spelers hadden blijkbaar visioenen van strandlakens en Stroombroek  want met enige regelmaat ging een van de spelers eens even lekker languit op het gras liggen om relaxt te genieten van de rust en die heerlijke zonnestralen.    Ik zeg…TOP! Das pas genieten tenslotte. Life’s good!                                                                 

Opnieuw hebben we weer drie fantastische spelers van de week weten vast te leggen!Deze mannen staan aan het begin van een glansrijke carrière en daar willen wij natuurlijk het fijne van weten We beginnen met niemand minder dan Alperen. Alperen is nog niet zo lang bij de Pro Data Champions League maar daar merk je niets van. Als een volleerd speler rent hij over de velden. Alperen had speciaal voor de gelegenheid zijn neefje Yusuf meegenomen en samen waren ze een dreamduo. Ik vraag hem voor welke club hij is. Daar hoeft hij niet over na te denken. Alperen is voor Real Madrid. En dan gewoon omdat ze goed zijn. Nu weet ik toevallig dat heel veel moeders ook fan van Real Madrid zijn want daar speelt Cristiano Ronaldo. En natuurlijk gaat het al die moeders vooral om zijn voetballende kwaliteitenJ. Duh…natuurlijk! Zeg me maar eens dat het NIET zo is….   Alperen eet het allerliefst tosti! Dat vindt hij me een partij lekker! Er zit van alles bij maar wat precies weet hij niet echt. Kaas? Ananas? Hm, geen idee maar maakt niet uit; Mama en papa maken die tosti’s dus dan is het gewoon goed. Het allervieste eten van Alperen is ‘ik weet niet hoe het heet’ eten. Tjoh, dat recept ken ik niet maar volgens Alperen is het in ieder geval niet lekker! Beste mensen, mocht je dus ooit iets voorgeschoteld krijgen waarvan de kok zegt dat hij niet weet hoe het heet dan ben je gewaarschuwd! Alperen wordt politie! boeven gaat hij vangen, op elk moment van de dag! Das super, dan is onze toekomst in ieder geval ‘BOEFbestendig!

En dan Wessel. Wessel is voor de Graafschap. En dat komt omdat hij in Doetinchem woont! Hij is zelfs helemaal naar een uitwedstrijd van de Graafschap naar Groningen en zelfs een keer naar Alkmaar geweest! Dat is VET ver!. Je moest wel uren in de auto zitten maar dat maakt Wessel helemaal niks uit! Als je er voor bent, dan ben je ervoor en dan moet je er ook iets voor over hebben. Ik zeg, mooi man, DRAN!  Wessel wordt voetballer natuurlijk. Hij gaat dan voorin spelen. Want als je voorin speelt ga je scoren en als je achterin speelt moet je altijd de bal tegenhouden.  Nou mensen, zo simpel is dat spelletje eigenlijk! Het allerlekkerste eten is patat met een frikandel, en dan de pure variant, niks geen fratsen erbij zoals mayo of ketchup ofzo.  Het allervieste ; tja hoog in de top 1 van vieste eten zijn en blijven toch de spruitjes. En daar helpt geen lieve spruit aan!  En dan treffen we Floyd. Ook Floyd is na de winterstop begonnen maar heeft al de nodige voetbalsporen achtergelaten hoor. Hij is intussen niet meer weg te denken. Floyd is net een diesel. Als hij los gaat en op gang is, dan gaaat hij maar door. Je hoort hem niet, maar je ziet hem des te meer. Floyd is voor Barcelona en dat is hij omdat ze heel goed zijn. Of eigenlijk is hij voor Messi want die is heel goed en die voetbalt nou eenmaal bij Barcelona. De rest van de voetballers van Barcelona kent hij eigenlijk niet, maar ach, kleinigheidje hou je, die doen er nou ook eenmaal niet zoveel toe. Dat zijn slechts figuranten. Het lievelingseten van Floyd is pannenkoeken. Pannenkoeken met NIKS. Geen pannenkoeken met hacheevlees of shoarma, of met duizend bijzondere vruchten; gewoon de degelijke, ouderwetse, simpele, maar o zo lekkere pannenkoeken met niks. Verrast mij dan helemaal niet dat zijn opa de beste pannenkoekenbakker is, volgens Floyd! HAA, ik durfde het natuurlijk niet te vragen maar stiekum wil ik ook zo’n pannenkoek! Enne, tja ALWEER….spruitjes..??? BAH!!!!!!!    Floyd wordt ook voetballer. En dan spits; hangende spits welteverstaan want hij is niet van plan om te ‘zakken’. Hij blijft gewoon voorin staan.

Nu weet ik niet of het u opgevallen is, maar als je goed naar de foto kijkt is Alperen voor Real Madrid maar draagt een Barcelona-shirt en Floyd is voor Barcelona maar draagt een Real Madrid shirt! Ondanks dat El Clasico ( (DE MATCH tussen Barcelona en Real Marid) vaak de gemoederen hoog doet oplaaien, staan onze mannen, notabene terwijl ze voor de andere club zijn, heel gebroederlijk naast elkaar ! En Wessel is vast aan het oefenen voor profspeler bij de Graafschap. Van enig concurrentie is totaal geen sprake!. Een mooi stel bij elkaar! Daar kunnen heeeeel veel Ajax-en PSV-fans en al die andere voetbal’fans’ die blijkbaar heeeeeel veel van voetbal houden maar NIET van elkaar, nog heeeel veeel van leren! Waar kleine jongens, GROOT in zijn.! Ik ben trots!

Volgende week zaterdag geen voetbal want wij zijn ons mentaal en fysiek aan het voorbereiden op het Land van Jan Klaassen toernooi op 16 mei! Tot dan! Annabel