DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC O14-1 laat zich bedriegen in onnodige harde wedstrijd in Wijchen!

DZC O14-1 laat zich bedriegen in onnodige harde wedstrijd in Wijchen!

Vol goede moed gingen onze jongens op pad richting Wijchen. (Onze Jongens ipv kanjers, hier meer over later) Helaas zat het verkeer niet mee door de files en kwamen de meesten te laat aan, waardoor de opwarming ook verkort moest worden.

Op deze prachtige dag zou het een fantastische wedstrijd moeten worden, maar zoals enkele omstanders ook al zagen er werd wat slap getraind. Onderschatting of de warmte en het zonnetje, we zullen het nooit weten.

De wedstrijd begon en onze jongens begonnen slap en belevingsloos aan de wedstrijd. Woezik echter niet die klapte er vol op en de kansen waren er dan ook. Mede door hun snelle nummer 7 werden wij op achterstand gezet en stond het na 6 minuten al 1-0. Het bleef rommelig en ongeïnteresseerd, wat zelfs resulteerde in een gele kaart, dus 10 minuten met 10 man. Onze jongens waren allesbehalve bezig met het spelletje, maar meer met gepraat en gezeur. Gelukkig stond die 1-0 nog bij rust op het bord. En wij hoopten dat de coaches ze weer goed op de rit zouden krijgen.

En jawel de 2e helft stond er bij aanvang in heel ander team en binnen de kortste keren stonden wij door meerdere schitterende aanvallen op een 1-3 voorsprong. Maar ipv door ter stomen liepen wij tegen een ongelukkige rode kaart op. Het verzandde weer in het gedrag van de eerste helft. Gemekker en gezeur, waren de jongens de week van de scheidsrechter al vergeten???? Woezik vocht zich terug en zag haar kans schoon, want toen ook nog weer een gele kaart werd uitgedeeld vanwege praten, stonden onze jongens met 9 man, en Woezik maakte hier dankbaar gebruik van. Verdiend gewonnen met 4-3.

Nu het volgende. Een kanjer ben je als je knokt samen met je team en de normen en waarden van onze club DZC"68 weet te vertegenwoordigen, in uit en thuis wedstrijden. Dat was vandaag helaas niet zo. Je moet niet zeuren en mekkeren, maar gewoon je best doen en voetballen. Vooral ook sportief zijn. Geldt voor iedereen positief coachen van ouders, trainers en spelers.

Er is dus nog een hoop werk aan de winkel, want het zijn kanjers en dat wil ik ook graag zo weer vermelden.