DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 ontvangt prachtige gift Ledenraad Rabobank Graafschap

DZC'68 ontvangt prachtige gift Ledenraad Rabobank Graafschap

Robbie Welling heeft namens de ledenraad van Rabobank Graafschap een cheque van maar liefst € 2000 overhandigd aan DZC'68. De doelen 'duurzaamheid' en 'Meer  bewegen voor ouderen' leverde dit prachtige bedrag op! 

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geeft  Rabobank Graafschap ieder jaar een deel van hun winst terug aan de samenleving. 

DZC'68 heeft hiervoor 2 doelen ingediend. 

Ruilkast
Bij DZC'68 staat een voetbalschoenen ruilkast. Achter deze kast schuilt de duurzaamheidsgedachte maar zeker ook het meedoen voor iedereen. Er zijn genoeg voetbalschoenen, laten we die dan ook afdragen. Helaas zijn er in bepaalde maten weinig schoenen, die zijn vaker erg versleten en willen wij heel graag een nog grotere groep helpen. Door dit bijvoorbeeld aan te vullen met een gekochte restpartij kunnen nog meer kinderen/ volwassenen ruilen. Hiermee leren we hen iets over duurzaamheid, ruilen en voorkomen we het stigma voor hen die het anders niet kunnen betalen. We maken ruilen gewoon.

Meer bewegen voor senioren:
DZC'68 stimuleert een leven lang bewegen. We hebben een groep ouderen in beeld die graag komt bewegen. Voor dit project zouden we graag nog wat materialen aanschaffen, denk aan: elastieken, gewichtjes enz.
Zo blijft de Doetinchemse oudere langer gezond en fit en komen ze ook op een laagdrempelige manier in contact.

Deze twee doelen kregen zoveel stemmen van de raadsleden dat het uiteindelijk dit mooie bedrag opleverde. 

Rabobank Graafschap en haar raadsleden bedankt!