DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 houdt de kans op nacompetitie voor promotie in leven.

DZC'68 houdt de kans op nacompetitie voor promotie in leven.

Het eerste elftal van DZC ’68 heeft op Hulzense bodem met 2 - 4 gewonnen van Hulzense Boys en houdt hiermee de minieme kans op het voetbaltoetje (de nacompetitie) in leven.
Het begon op deze mooie zaterdag prima voor DZC. Na klinkende overwinningen van DZC E1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); DZC D1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); DZC C1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); kwam DZC 2 in de arena in de uitwedstrijd tegen FC Zutphen 2. Het toch al zeer succesvolle seizoen (DZC 2 staat in de bekerfinale tegen SVZW 2 op 16 mei 2015 na een geweldige halve finale tegen Sparta Nijkerk 2; 5 – 2 winst) kon worden afgesloten met een prachtig kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse van District Oost. De mannen van Iwan Schoppema lieten er geen gras over groeien en haalden de titel binnen. Vanaf deze plek de felicitaties aan spelers en staf van dit team. Een dik verdiende titel. De felicitaties gaan ook uit naar de jongens en staf van DZC B2, die het kampioenschap en de promotie naar de 1ste klasse verdienden. Top gedaan!

Dan het eerste elftal van DZC ’68 . Het team had zichzelf in de vorige competitieronde geen dienst bewezen. Door het verlies tegen Dieren was de kans op nacompetitie nagenoeg verkeken. Een Houdini-act is zo ongeveer de enige oplossing in dit rekenspel. Voorwaarde voorafgaande aan de wedstrijd tegen Hulzense Boys was opnieuw : 3 punten halen en daarna kijken hoe de vlag erbij hangt. De eerste 20 minuten waren niet besteed aan een goede uitgangspositie : Hulzense Boys trakteerde DZC op een 2 – 0 achterstand. Een deel van het team leek ongeïnspireerd in het veld te staan. Na deze achterstand pakte DZC de draad toch op : Nick Abbink liet het goede voorbeeld zien en ging voorop in de strijd. In de 32ste minuut was het meteen raak uit de eerste kans voor DZC : Kustrim Simnica verschalkte de Hulzense doelman door droog in de korte hoek binnen te schieten. De 2 – 1 was tevens de ruststand. Coach Isselman gebruikte de rust om nog maar eens duidelijk te maken wat er vandaag toch nog op het spel stond. De tweede helft liet een gedreven DZC team zien, die voor de winst ging. De 2 – 2 van Thomas, de 2 – 3 en 2 – 4 van Kustrim waren daarbij wapenfeiten, die leidden tot de overwinning. Met name aan de 2 – 3 ging een wonderschone aanval vooraf. Een mooie steekbal van Rutger naar Thomas; Thomas gaf de bal precies op maat  naar Kustrim, die met een krachtige kopbal het net vond. De 18-jarige Jelle van Rinsum liet in zijn debuutwedstrijd voor DZC 1 een prima indruk achter als centrale verdediger. Voor Jelle smaakt dit naar meer en ik wens hem daar veel succes bij.

Hoe hangt de vlag erbij na deze 3 punten ? IJVV won op de valreep de wedstrijd tegen DZSV en is daardoor in ranglijst niet meer te achterhalen. De optie : het winnen van de 3e periode is zeker niet dichterbij gekomen : de concurrent Enter Vooruit won hun wedstrijd ook. Het verschil blijft drie punten. DZC ’68 heeft zowel Houdini als Hans Klok nodig op zaterdag 09 mei a.s. Dan wordt er gespeeld om 15.00 uur op Sportpark Zuid tegen OZC uit Ommen.

Uitgangspositie : 3 punten halen en daarna kijken naar de vlag.

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Stephen Könnemann, Jelle van Rinsum, Frank van Tent Beking ©; Nick Abbink, Luuk Jansen (25. Ricardo Langeweg) en Rutger Ebbers; Mike Verkerk, Kustrim Simnica  en Thomas Kleinlugtebeld.