DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 heeft voor alle jeugdteams trainers. Jeugdtrainer aan het woord

DZC'68 heeft voor alle jeugdteams trainers. Jeugdtrainer aan het woord

“Ik heb geen geheim voor succes, gewoon je best doen, iets leuks vinden en goede mensen om je heen verzamelen, want alleen kun je niks…met zijn allen kun je alles ! ” Johan Cruijff. Bij DZC’68 denken we daar ook zo over. Samen sterk…een leven lang ! Wij zijn verheugd mede te delen, dat op alle jeugdteams nu trainers staan

Hierbij een trainer aan het woord:

Hallo allemaal, mijn naam is Jordy Eggink, ben 22 jaar oud en woon in Doetinchem. Vanaf Oktober volg ik vanuit DZC de trainingscursus in Ede om de jeugd zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Het voor de groep staan is bekend terrein voor mij omdat ik het al ruim 4 jaar doe. De ontwikkeling die je dan meemaakt in de groep vind ik erg aantrekkelijk om te zien.  

In het verleden heb ik al eerder de jeugd getraind vanwege blessureleed. Toen ik zelf weer fit genoeg was heb ik dat laten zitten en ben ik zelf weer gaan voetballen. Het is echter altijd een prikkelend gevoel gebleven om weer voor de groep te staan en ze te begeleiden.
Waarom de cursus bij DZC?
Waarom ik voor DZC gekozen heb is vrij simpel. Ik ben al ruim 6 jaar zelf speler en ken ook de mensen bij DZC erg goed. Ook staat DZC erom bekend om de eigen jeugd op te leiden tot zowel trainer als scheidsrechter. Het scheidsrechtersdiploma heb ik al eerder behaald, de trainingsdiploma’s ontbreken daar nog in. Ik heb contact gezocht en zo is het eigenlijk gaan lopen en gaf DZC aan mee te willen werken. Het voelt als een stukje waardering dat ze je die kans willen geven. Zowel voor mezelf maar ook voor de ontwikkeling van DZC is dit een erg goede stap om zo nog meer jeugdspelers te kunnen trekken die de cursus misschien zouden willen volgen.

Hoezo wil je de cursus volgen?
Ik wil de cursussen graag volgen omdat ik het voetbalspelletje altijd al aantrekkelijk heb gevonden. Zowel tactisch als om het zelf te spelen. Ik vind het belangrijk dat de jeugd bij DZC de kans krijgt om zichzelf ook zodanig te ontwikkelen dat ze zowel voetballend, maar ook als team beter worden. De ontwikkeling van de jeugd staat centraal en vind het daarom ook erg leuk om daar nu deel van uit te maken.

Hoe zie je de toekomst?
Natuurlijk hoop ik het diploma in ontvangst te mogen nemen in Februari. Ik hoop met mijn team die ik dit jaar train, de JO17-6 zoveel mogelijk mooie momenten te beleven waarin we als team en individu kunnen gaan groeien.

Bij deze wil ik DZC nogmaals bedanken dat ze mij deze kans willen geven en hoop ik op een mooie samenwerking.