DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 F10G neemt verdienstelijk punt mee uit Steenderen

DZC'68 F10G neemt verdienstelijk punt mee uit Steenderen

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Basteom F2G in Steenderen op het programma.Op de heenreis de tactiek besproken, lol gemaakt over Aviko frieten en na aankomst op sportpark "Het Hooge Wessel" even zoeken naar de juiste kleedkamer, omkleden en genoeg tijd voor een warming-up want waar is de scheidsrechter? De scheidsrechter had zich verslapen!!, dat kan alleen in Steenderen!!, 10 minuten later dan gepland toch de start van de wedstrijd.
Het F10G team van DZC start goed aan de wedstrijd, klaar om het op woensdag getrainde in praktijk te brengen maar wat schets onze verbazing? na een paar minuten gespeeld te hebben schiet Basteom de 1-0 binnen. Oeps, die hadden we niet zien aankomen en daar was niet op geoefend? of toch wel?  Nou ja, aftrap voor DZC en weer verder. Balletje naar voren en... en... dan bal buiten, inworp voor Basteom, bal gaat richting strafschopgebied en na c.a. 10 minuten spelen komt DZC met 2-0 achter. Aftrap DZC snel genomen en naar voren maar ook deze keer geen geluk, via kluts, pruts en andere onverklaarbare combinaties komt de bal in de voeten van Basteom en daar ligt al de 3-0 in het net.... oh nee, als dat maar goed gaat.

De meegereisde supporters laten van zicht horen, JoeHoe!!!...kom op!!! DZC aan de bal en ja hoor, daar gaan ze, DZC naar voren en via de zijkant wordt de bal in het strafschopgebied gebracht, Luca, neemt de bal over, speelt nog een Basteom speler voorbij en knalt de bal in het doel, 3-1 yes!

Aftrap wordt genomen door Basteom, DZC valt direct aan en pakt de bal af, dan bedenkt Huub ineens wat hadden we ook al weer op de heenreis besproken?  Hij knalt de bal naar voren en ja hoor, onze goaltjes dief Jesse schiet de bal in het net, 3-2 !!  Volgende aftrap van Basteom, zelfde principe wordt gehanteerd, bal via de zijkant en hard naar voren, Jesse schiet en voilà, 3-3.. Nog een paar minuten voor de rust, DZC zet na de aftrap van Basteom weer aan, speelt netjes samen en yes, de 3-4 voor DZC ligt in het net en ja, alweer door Jesse binnen geschoten!

Na de limonade de aftrap voor de 2e helft, waarna DZC het even kwijt is, Basteom wordt niet verdedigd en kunnen gemakkelijk opdringen naar het doel van DZC. Onze keeper Jurre laat even zien wat hij in huis heeft en veegt en schiet een paar ballen weg maar helaas voor DZC valt hierna toch de gelijkmaker 4-4.  Aftrap voor DZC, samen naar voren, via de zijlijn passen, overname door Basteom waarna de bal naar voren voorgebracht voor het doel van DZC, een knal en nee, 5-4 achter.. jammer... DZC heeft de bal en gaat nog voren, de supporters moedigen de spelers nog extra aan want er zijn nog maar enkele minuten te spelen en alles is nog mogelijk. De bal gaat richting strafschopgebied van Basteom, Jesse krijgt de bal voor zijn voeten en doet wat hij deze wedstrijd al 3x gedaan heeft, scoren!. 5-5.  Even later fluit de scheidsrechter af, worden de handen geschud en nemen we met z'n allen de penalty's. Wat een kanjers!!

Gezien het wedstrijdverloop mag DZC over deze wedstrijd zeker niet klagen, we zijn weer trots en nemen een verdiend punt mee uit Steenderen!

Volgende week spelen we al om 8:30uur thuis tegen HC'03 F4G!!.,  Komen jullie ons aanmoedigen?
We spelen dan namelijk voor iets anders dan een gelijk spel!!!