DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 1 stoot door naar de finale in de Achterhoek Cup

DZC'68 1 stoot door naar de finale in de Achterhoek Cup

DZC’68 heeft op dinsdag 26 april 2016 de finale van de achterhoek cup bereikt door SC Varsseveld met 3-2 te verslaan.  Dit gebeurde in een enerverende wedstrijd waarin het kwartje uiteindelijk de goede kant voor DZC op viel.
Op een koud, nat en winderig Sportpark Dichteren, de thuishaven van onze buren voetbalvereniging VIOD, werd om 20.15 uur afgetrapt voor de tweede halve finale in de achterhoek cup onder toeziend oog van de trainer van finalist DZSV, Bas van Londen en zo’n 250 toeschouwers. Beide teams gingen van start in een hoog tempo, dat enerzijds resulteerde in een boeiende wedstrijd, maar ook in slordige balverlies aan beide kanten. Het was DZC dat als eerste wist te scoren. In de 10e minuut werd Wout Blasman met een steekbal alleen voor de keeper gezet (de linksback was vergeten “te stappen” om de spits buitenspel te zetten). Wout bleef koelbloedig en joeg de bal tegen de touwen : 1-0. Het spel bleef op en neer gaan. Het leidde voor beide teams tot kansen. Vlak voor rust scoorde Robbin Giezen de toch wel verdiende gelijkmaker voor SC Varsseveld. Na rust kwam Varsseveld op een 1-2 voorsprong via een scherpe diepe bal op de rechtsbuiten, die links van Job de bal in de korte hoek binnen schoot. Voorwaar een knappe actie van Cas Kemperman.

In een poging de wedstrijd te keren bracht coach Isselman Tolgahan Yayla en Max Riekel in het veld. In de 67e min brachten Max en Tollie in eendrachtige samenwerking de gelijkmaker op het scorebord. Door fel druk zetten van Max dwong hij de centrale verdediger van Varsseveld tot een terugspeelbal naar zijn keeper. Tollie was ondertussen met een sprint dicht bij de keeper gekomen. De keeper probeerde de bal rechtdoor uit te verdedigen. Hij schoot tegen de inlopende Tollie aan, die de bal voor DZC in het doel botste. Met deze actie kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van DZC. In het laatste kwartier kwam Max op een meter of acht van de goal aan de bal. Een mooie aanname en een dito schot bracht de voorsprong : 3-2. Ondanks kansen aan beide kanten bleek dit uiteindelijk de eindstand te zijn en bereikte DZC hiermee de finale.

Scoreverloop :
10 minuut        1-0    Wout Blasman
37 minuut        1-1    Robbin Giezen
57 minuut        1-2    Cas Kemperman
67 minuut        2-2    Tolgahan Yayla
79 minuut        3-2    Max Riekel

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Robin Faber © en Mart Jansen; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers (Tolgahan Yayla); Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (Max Riekel) en Jordi Adriaanse.