DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 behaalt degelijke overwinning tegen Sparta Enschede

DZC ’68 behaalt degelijke overwinning tegen Sparta Enschede

+ Foto's

DZC ’68 heeft zaterdag 18 februari 2017 een grote stap gezet in de strijd om het kampioenschap van de 2de klasse H. De Doetinchemmers wonnen met 3 – 0 van naaste belager Sparta Enschede. DZC heeft met deze overwinning de Enschedese ploeg op elf punten gezet met ook nog een wedstrijd tegoed. Nu staat Enter Vooruit op de tweede plaats op negen punten.
DZC houdt dus koers ondanks het onregelmatige speelschema door de weersomstandigheden. Uitwedstrijden tegen OZC en Be Quick ’28 uit respectievelijk Ommen en Zwolle werden door sneeuwval afgelast. Het is dan juist extra moeilijk het goede voetbalritme vast te houden. Dat lukte tweede weken geleden tegen Den Ham op Sportpark Zuid (3-1) en ook afgelopen weekeind werd vooraf tegen de nummer 2 van de ranglijst focus en discipline gevraagd.

Natuurlijk willen tegenstanders graag verrassen tegen de koploper en in dit geval speelden de nummers 1 en 2 tegen elkaar. DZC had in het najaar in Enschede met 1 – 5 (!) al aangegeven tot de favorieten voor de bovenste plekken te behoren. Niet alleen de uitslag maar ook het mooie voetbal gaven aanleiding tot optimisme. Daar komt nog bij dat bij Sparta Enschede “onze” Jordi Adriaanse tot de selectie behoort. Jordi heeft dit seizoen veel blessureleed en is ook nu weer op de weg terug. Hij kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog speelminuten van zijn trainer. Al deze ingrediënten vooraf leidden tot een geconcentreerd DZC. De organisatie stond als een huis en van daaruit konden de aanvallen op de Enschedese goal beginnen. Toch duurde het nog enige tijd voordat er ook grote kansen ontstonden. Ook Sparta had het huiswerk goed gedaan en gaf weinig weg en vanuit die stellingen probeerde de ploeg van Peter Schulte op zoek te gaan naar de openingstreffer. Na ongeveer een half uur creëerde DZC zich de eerste grote kans. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jordi Nijholt, die verwoestend uithaalde. De Enschedese goalie Krukkert kreeg er echter nog twee vuisten tegenaan.

Na rust besliste DZC binnen een kwartier de wedstrijd. In de 60ste minuten brak Thomas Kleinlugtebeld door, die niet zelfzuchtig was, maar de bal breed gaf op de volledig vrijstaande Max Riekel : 1 – 0. Hierdoor moest Sparta Enschede meer ruimtes weggeven. Tenslotte was Sparta Enschede naar Doetinchem gekomen voor drie punten en het gat op de ranglijst te verkleinen. Hier profiteerde DZC op efficiënte wijze van. In de 70ste en de 73ste minuut was het Kleinlugtebeld zelf, die de doelman  tweemaal op dezelfde wijze verschalkte.

Steven Verheijen vond het een mooie teamprestatie, die dus vanuit een goede discipline was ontstaan. De ploeg gaat a.s. weekend de carnaval in, maar voor dat dit zover is staat er een Achterhoek Cup speelronde op het programma : donderdag 23 februari staat een kwartfinaleplaats op het spel tegen Keijenburgse Boys (de ploeg van Dave Clephas) in Keijenborg. Aanvang 20:15 uur

De competitie wordt hervat op zaterdag 04 maart in Ommen. Daar staat de inhaalwedstrijd tegen OZC geprogrammeerd.

Scoreverloop:

61 minuut        1 – 0 Max Riekel
70 minuut        2 – 0 Thomas Kleinlugtebeld
73 minuut        3 – 0 Thomas Kleinlugtebeld

De opstelling: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Jody Keuben; Nick Abbink, Mathijs de Waard (83. Frank van Tent Beking) en Rutger Ebbers (46. Belend Shekho); Corné de Waard  (62. Meron Zehaye) Max Riekel en Thomas Kleinlugtebeld.