DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 1 boekt weer geen resultaat

DZC ’68 1 boekt weer geen resultaat

DZC ’68 1 heeft zaterdag opnieuw een teleurstellende nederlaag geleden. Het werd in Hierden tegen de plaatselijke voetbalvereniging 3 – 1. Dat betekent dat DZC ‘68 zichzelf op een “onveilige” twaalfde plek terugvindt op de ranglijst van de 1ste klasse D.
De ploeg vertrok zaterdag vol optimisme naar Hierden, ondanks verliespartijen tegen WHC en DETO. Daar stond DZC uiteindelijk aan de verkeerde kant van de score. Complimenten van tegenstanders voor het vertoonde spel gaven aan dat de Doetinchemmers zeker niet onderdeden voor de tegenstanders, maar dat aan het eind van de wedstrijden de ervaring van WHC en DETO de doorslag gegeven zou hebben om uiteindelijk de punten te houden.

DZC begon voortvarend aan de wedstrijd. Onze aanvallers waren vanaf het eerste begin dreigend voor de goal van de uitblinkende doelman van Hierden, Nick Grootkarzijn. In de 7de minuut soleerde Fatih Ilkan door de drukke defensie van Hierden en kwam alleen voor Grootkarzijn te staan. De doelman pareerde de inzet van Fatih met een prachtige beenreflex. De rebound was voor Nick Abbink. Hij tikte DZC op 0 – 1. DZC dicteerde het spel won veel duels, stond goed want ook veel “tweede” ballen waren voor de blauwen uit Doetinchem.

Helaas ontbrak het aan 1 ding. De killersmentaliteit. Met goed voetbal gecreëerde kansen (alleen voor de keeper) moeten omgezet worden in goals. Jody, Fatih, Thomas, Fabian en Jordy zullen nog wel eens terugdenken aan alle mogelijkheden, die niet benut werden.  De efficiency voor de goal (de efficiency, die ploegen als Nunspeet, KHC, WHC en DETO wel aan de dag leggen) ontbrak bij onze ploeg. Je houdt je tegenstander in de wedstrijd, zonder dat in dit geval Hierden ook maar een kans kreeg.

Zoals zo vaak : als je zelf de 0 – 2/0 -3 niet maakt blijven tegenstanders geloven in een goed resultaat. In de 68ste minuut was het dan ook zo ver. In een scrimmage voor het doel van Job Tadema was Ali el Haddadi de gelukkige voor Hierden. Hij tikte de bal binnen : 1 – 1. Tot verbazing van de thuisploeg en het thuispubliek, die tot dan toe muisstil was geweest stond de rode brigade naast de onzen. DZC probeerde de verhoudingen in het veld te herstellen, maar de wedstrijd was een wedstrijd geworden. Hierden beet zich nog meer vast in deze wedstrijd en was wel effectief met de kansen. Brian Klaassen wist wel raad met de aan hem geboden kansen. Twee kansen, twee goals. En DZC ? De ploeg bleef volharden in het missen van grote kansen : ook bij een 2 – 1 achterstand konden Fatih, Max en Rutger de bal niet over de doellijn drukken. De kruising van paal en lat en de keeper van Hierden waren hierbij de grote sta in de weg. Maar ook grote kansen met of zonder goede doelman moeten er gewoon in, anders krijg je na afloop weer de complimenten voor het voetbal, maar sta je met lege handen. Dat overkwam DZC zaterdag dus weer. Een teleurstellend resultaat dus. Het is voor DZC ’68 een harde leerschool. Maar er zijn nog volop mogelijkheden om te laten zien dat ook bij DZC de efficiency knop gevonden is.

 

A.s. zaterdag is er geen competitieronde in de 1ste klasse. Dan staat de 1ste ronde van de KNVB-beker op het programma. De wedstrijd DZC ’68 1 – RKZVC 1 is echter verplaatst naar donderdagavond 09 november 2017. Aanvang op sportpark Zuid : 20:30 uur.

De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld tegen SVZW 1 op Sportpark Zuid op zaterdag 18 november 2017.

Scoreverloop :

7de min            0 – 1 Nick Abbink

68ste min         1 – 1 Ali el Haddadi

75ste min         2 – 1  Brian Klaassen

90ste min         3 – 1  Brian Klaassen

De opstelling : Job Tadema, Jody Keuben, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes (77 min Max Riekel), Tolgahan Yayla; Nick Abbink ©, Mathijs de Waard, Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld (65 min Meron Zehaye), Fabian Mensah, Fatih Ilkan.