DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 1: Wel verdiend, maar niet gekregen.

DZC ’68 1: Wel verdiend, maar niet gekregen.

De hoofdmacht van DZC ’68 heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen gespeeld tegen KHC uit Kampen. De Doetinchemmers deden zichzelf te kort. De Kampenaren gingen met enig fortuin met de drie punten naar thuis: 0 - 1.
Gisteren was het zover: Nadat DZC ’68 Vrouwen 1 voor de eerste maal het nieuwe kunstgrasveld mocht testen met de eerste thuiswedstrijd : (4 - 2 overwinning op Hoevelaken VR1) was de beurt aan de mannen van Stéven Verheijen. Door een wolkendek waar regelmatig regen uit viel waren de sproeiers niet nodig om het kunstgrasveld nat te houden. Aanvankelijk was het eerst aftasten. DZC ’68 wilde graag het geliefde spel spelen en de tegenstander de wil opleggen, terwijl KHC met sterk fysiek spel vanuit een gesloten defensie hun voorwaartsen met snelle omschakelmomenten de verdediging van DZC wilde beproeven. 

Het lukte KHC uiteindelijk in het eerste half uur met deze tactiek voor een paar hachelijke momenten nabij de goal van Job Tadema te verschijnen. Het eerste moment leidde gelijk tot de openingstreffer vanaf de linkerkant kwam een lage voorzet terug naar de 16 meter lijn, die door zowel de verdedigers van DZC als de aanvallers van KHC werd gemist. De inkomende middenvelder Brenn de Lange zag zijn kans schoon en schoof de bal achter de kansloze DZC-doelman: 0 - 1. Het tweede moment waarop de stand naar 0 - 2 getild had kunnen worden kwam snel daarna. Deze kans werd echter met het naast koppen om zeep geholpen. Het laatste kwartier van de eerste helft kenmerkte zich door het terug knokken in de wedstrijd van DZC. Ook de Doetinchemmers kregen twee dotten van kansen. 1x bij de tweede paal Thomas Kleinlugtebeld en even daarna een gekrulde geplaatste bal, die net naast de verkeerde kant van de paal belandde (ook door Thomas Kleinlugtebeld). Dus een zo werd de ruststand van 0 - 1 bereikt.

In de tweede helft had DZC de omschakeling van KHC prima onder controle en kwam zelf toe aan het druk zetten op de verdediging van de Kampenaren. De blauw-witten moesten terug en DZC creëerde het nodige kansen. In deze fase had de verdiende gelijkmaker moeten vallen. Of de eindpass of het vizier naar het doel was telkens net niet voldoende om de bal in het KHC-doel te prikken. Het bewijs dat het DZC niet meezat was de bal van Fatih Ilkan, die iedereen telde, maar tot verbijstering van de DZC fans op de goed gevulde tribune op de paal belandde.

Zoals eerder aangegeven was een resultaat in de vorm van behaalde wedstrijdpunten niet onlogisch geweest gezien de veld- en kansenverhouding. Ervaring en een dosis geluk bracht KHC uiteindelijk de winst in deze wedstrijd. DZC heeft wel laten zien op dit niveau prima mee te kunnen. Nu de punten nog. Op naar volgende week: thuis om 14.30 uur tegen de andere ploeg uit Kampen: Go Ahead Kampen.

De opstelling: Job Tadema, Jordy Nijholt, Robin Faber ©, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (62 min Max Riekel); Thomas Kleinlugtebeld, Maron Zehaye, Belend Shekho (62 min Fatih Ilkan).
Bijlage:

De foto's van VV KHC