DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 wint van ZAC en behoudt titelkansen + Fotoalbum

DZC’68 wint van ZAC en behoudt titelkansen + Fotoalbum

DZC’68 won afgelopen zaterdag (30/4) met 3-0 van ZAC uit Zwolle. Het was een verdiende overwinning die in de tweede helft tot stand kwam. Aangezien koploper De Esch thuis verrassend met 2-3 verloor van DOS Kampen, behoudt  DZC de titelkansen in de 2e klasse H.
Op 5 september vorig jaar opende DZC het seizoen tegen ZAC. Het werd een 0-2 overwinning tegen de Zwolsche Athletische Club. ZAC was toen nog een rookie in de 2e klasse, maar het heeft zich na een zwak begin knap genesteld in de middenmoot. In het verslag van de wedstrijd in september stond vermeld dat DZC dit jaar voor de prijzen gaat. Dat gaat het nog steeds. In de competitie maakte het een flitsende start, maar na het missen van de eerste periodetitel haperde de motor van DZC regelmatig. De kansen op de titel en een periodetitel lagen vóór deze wedstrijd nog steeds binnen handbereik. Zo óók het winnen van de Achterhoek Cup, waar inmiddels de finale is bereikt. Voorwaar, een knappe prestatie. Hoe dan ook, winnen tegen ZAC was het credo voor deze middag.

Door allerlei omstandigheden – ziekte, vakantie, blessures, keuzes van de technische staf – stond er een vernieuwd eerste elftal op het veld. Zo stonden Lukas de Graaf, Stijn Ikink en Max Riekel in de basis, en begon clubtopscorer Wout Blasman op de bank. De wedstrijd begon lekker en er ontstonden meteen al kansjes voor beide partijen, maar Lukas de Graaf vond de keeper van ZAC op zijn weg en ZAC kopte op de lat. Het was derhalve een aardige opening. Daarna kakte de wedstrijd een beetje in en kabbelde de wedstrijd rustig voort. Het enig noemenswaardig feit dat een geblesseerde Stijn Ikink het veld moest verlaten en werd gewisseld voor Wout Blasman. Alleskunner Nick Abbink werd rechtsachter geposteerd en Wout in de spits. Er ontstond daardoor iets meer druk naar voren, maar er werd niet gescoord.

Ruststand: 0-0.

In de tweede helft kwam DZC, op basis van het betere veldspel en de betere individuele kwaliteiten, al vrij snel op een verdiende voorsprong. Een mooie aanval ingezet door Rutger Ebbers eindigde bij Luuk Jansen die met een mooie geplaatste bal, via een verdediger van ZAC, het net vond: 1-0. Meteen daarna had het ook zomaar 1-1 kunnen staan, maar sluitpost Job Tadema redde bekwaam. DZC drukte echter door en in de 60e minuut was het opnieuw raak; Jordi Adriaanse bediende Wout Blasman op maat en die tikte met een mooie beweging de 2-0 binnen. ZAC probeerde de wedstrijd nog wel te laten kantelen, maar was onmachtig in de afronding. DZC bleef eenvoudig op de been en probeerde met vloeiende combinaties de voorsprong nog te vergroten. Zo kopte Wout Blasman op de lat en hadden Lukas de Graaf (2x) en Rutger Ebbers geen geluk in de afronding. In de slotfase beloonde Jordi Adriaanse na een prima tweede helft zichzelf met een prima goal; mooie solo en dito schuiver: 3-0. DZC deed wat het moest doen; winnen.

Eindstand 3-0.

Zo won DZC de belangrijke wedstrijd tegen ZAC met 3-0. Aangezien koploper De Esch met 2-3 verrassend verloor van laagvlieger DOS Kampen is de titelstrijd in de 2e klasse H nog niet gestreden; het verschil tussen De Esch en DZC is namelijk drie punten. DZC speelt aanstaande zaterdag uit tegen Hulzense Boys (reeds periodekampioen) en op 14 mei, met de informatie van nu, de kampioenswedstrijd tegen Den Esch; maar het wordt alleen een kampioenswedstrijd als DZC wint van Hulzense Boys. En daarbij zou het natuurlijk fijn zijn dat De Esch in de wedstrijd tegen SVI opnieuw punten laat liggen. Verder zijn er nog allerlei beschouwingen te maken over een periodetitel voor DZC … . Heerlijk die bespiegelingen, iedereen doet er aan mee; niks mis mee. Ook dat maakt voetbal zo mooi. Op naar Hulsen !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Stijn Ikink (Wout Blasman), Sergio Keurntjes, Robin Faber, Frank van Tent Beking; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen; Jordi Adriaanse, Max Riekel, Lukas de Graaf.