DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 wint afgetekend van Oranje Nassau, incl. Fotoalbum

DZC’68 wint afgetekend van Oranje Nassau, incl. Fotoalbum

DZC’68 won afgelopen zaterdag (20/2) met grote cijfers van Oranje Nassau, het werd 6-1 op Sportpark Zuid. Een eindstand die al voor de rust was bereikt. De tweede helft stond voornamelijk in het teken van een blessure van de scheidsrechter. Een probleem dat door alle betrokken partijen soepel werd opgelost.
DZC had in de afgelopen wedstrijden laten zien dat het weer helemaal op de weg terug is. Zo werd er vorige week zaterdag een uitstekend half uurtje gevoetbald in Hellendoorn (0-2), maar die wedstrijd werd ruw onderbroken door een blessure van de scheidsrechter. Op zaterdag 26 maart wordt, bij een stand van 0-2, deze wedstrijd in de 28e minuut hervat en het vertrouwen is er dat deze wedstrijd met winst zal worden afgesloten. Verder werd er afgelopen dinsdag geoefend tegen Sportclub Silvolde en ook in die wedstrijd liet DZC zien dat het prima op een hoog niveau kan voetballen. DZC barstte dus van het zelfvertrouwen en ON kon zich de borst natmaken.

Het eerste fluitsignaal had nog maar nauwelijks geklonken of het was al bijna raak. DZC flitste door de verdediging van ON, Wout Blasman werd gevloerd en de bal werd op stip gelegd. Wout nam de strafschop zelf, maar de keeper van ON voorkwam de 1-0. Eén minuut later stond die stand toch op het scorebord; Wout Blasman omzeilde de buitenspelval en scoorde de 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak; uit een hoekschop van Luuk Jansen scoorde Rutger Ebbers de 2-0. ON was de kluts kwijt, DZC rook bloed, het wachten was op meer goals en die kwamen al snel. Het was opnieuw Wout Blasman die zowel in de 9e als in de 15e minuut scoorde. Eddy Kappert maakte overuren en spelers van het tweede die te lang hadden gedoucht en ouders die te laat kwamen wisten niet wat ze zagen: na een kwartier spelen stond er 4-0 op het scorebord. DZC nam wat gas terug en na een slordigheidje in de verdediging kwam de 4-1 op het scorebord. Maar daarna was het weer DZC. Het werd 5-1 in de 25e minuut na een tikkie-takkie-aanval afgerond door Thomas Kleinlugtebeld en 6-1 in de 45e minuut door opnieuw Thomas Kleinlugtebeld na een fantastische aanname en dito hakje van Luuk Jansen. Was het DZC dat zo fantastisch speelde of was het ON dat zo dramatisch verdedigde; waarschijnlijk beide. Hoe dan ook, het was één van de meeste memorabele eerste helften ooit bij DZC; ruststand 6-1.

Het smaakte naar meer, maar het liep heel anders. De weersomstandigheden waren gewijzigd – het regende intussen behoorlijk – en dat bleek geen goede voorbode. Kort na een dubbele wissel, Frank van Tent Beking werd vervangen door Tolgahan Yayla en Luuk Jansen door Belend Shekho, kreeg scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde in de 60e minuut een blessure. Na een behandeling van zo’n tien minuten werd duidelijk dat hij niet verder kon. Onder leiding van de wedstrijdcoördinator Johan Beuker werd naar een oplossing gezocht en die werd gevonden in de persoon van de assistent-scheidsrechter Ab Brussen. Na wederzijds goedkeuren van beide clubs en na telefonisch contact met de KNVB kon Ab zich omkleden en na zo’n vijftien minuten werd de wedstrijd hervat. Het voornoemde gebeuren deed de wedstrijd geen goed. DZC drong wel aan, was zeker de bovenliggende partij, maar er werd niet meer gescoord; dit ondanks een paar prachtige aanvallen en een paar mooie kansen op 7-1. De ruststand was derhalve ook de eindstand (6-1), maar de oeschouwers konden terugzien op een zeer bijzondere middag.

De conclusie was dat een DZC spelend als afgelopen zaterdag zeker tot de titelkandidaten behoort. Het is dus zaak de huidige vorm en de huidige spirit te behouden, dan wachten er nog mooie tijden. Aanstaande dinsdag (23/2) staat er een wedstrijd in de Achterhoek Cup op het programma tegen Warnsveldse Boys; de zaterdag daarna heeft DZC vrij. Op zaterdag 5 maart staat er weer een competitiewedstrijd op het programma, dan wacht in Deventer rode lantaarndrager FC RDC.

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Frank van Tent Beking (Tolgahan Yayla); Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen (Belend Shekho); Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.