DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 wervelt in 45 minuten langs Kloosterhaar

DZC’68 wervelt in 45 minuten langs Kloosterhaar

Het eerste elftal van DZC’68 had afgelopen zaterdag (11/4) een lekkere middag in Kloosterhaar. De wedstrijd was na 45 minuten eigenlijk al gespeeld, 1-5. Thomas Kleinlugtebeld scoorde drie doelpunten en is aardig op weg de topscorer van de Achterhoek te worden.
Kloosterhaar is een dorp met z’n 1.500 inwoners behorend tot de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel. Het ligt op een hoge zandrug die komende vanuit Duitsland in de richting van Sibculo loopt en die bij Westerhaar langzaam verdwijnt tussen twee veengebieden. VV Kloosterhaar is een vereniging met zo’n 330 leden, maar aan de accommodatie is dat niet te zien. Het clubhuis heeft imposante afmetingen en de kantine doet niet onder voor Hotel De Kruisberg. Tijd voor een lekkere bak koffie en een patatje met een drietal (lang) geblesseerden: Jelle Massop, Tim Horstik en Wessel ten Brinke, respectievelijk 9 en 5 maanden en 1 maand geblesseerd. Gelukkig alle drie op de weg terug.

DZC had er zin in na een weer een gezellige busreis met de trouwste ‘uit’ supporter: buschauffeur Hermie. Er werd vroeg druk gezet en dat resulteerde meteen al in een paar kansjes. Die druk leverde in de 7e minuut een corner op die strak voor de goal werd gebracht door Tolgahan Yayla. Thomas Kleinlugtebeld wist er wel raad mee en knikte de 0-1 binnen. In de 14e minuut was het opnieuw raak toen Kushtrim Simnica vanuit een counter met een droge schuiver doel trof, 0-2. Door slap verdedigen werd het in de 28e minuut 1-2, toen Kloosterhaar een tegentreffer scoorde. DZC liet zich echter niet van de wijs brengen en tikte en combineerde dat het lieve lust was. Dat leverde in de 35e en 37e minuut de 1-4 op. De 1-3 was een prachtige aanval via Luuk Jansen, Kushtrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld en de 1-4 was een formidabele solo van Thomas Kleinlugtebeld, die zijn derde treffer in één helft noteerde. Op slag van rust etaleerde DZC nogmaals haar voetballendekwaliteiten. Een mooie aanval via Luuk Jansen en Thomas Kleinlugtebeld werd afgerond door Tolgahan Yayla, 1-5. En dat was ook de ruststand.

Soms zou je willen dat er geen rust was. Dat er lekker door gevoetbald kan worden. Dan had DZC deze wedstrijd zeker met dubbele cijfers afgesloten. Maar de rust zorgde voor een breekpunt in de wedstrijd. Het heilige vuur bij DZC was verdwenen, de prachtige acties en combinaties van voor de rust waren weg en het werd een moeizame tweede helft. De enige hoogtepunten waren een paar lekkere pegels van de ingevallen Stephen Könnemann en een fraai doelpunt van Kloosterhaar. Dat bracht de eindstand op 2-5.

Zo wervelde DZC in de eerste helft langs Kloosterhaar en zakte het in de tweede helft ver weg. Het zijn de geheimen van het voetbal en de voetballers. Een mooie wetenschappelijk studie waard. Aanstaande zaterdag (18/4) staat er opnieuw een duel tegen een Overijsselse club op het programma. Dan komt ASC’62 uit Dalfsen op bezoek.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking (Stephen Könnemann), Jordi Worm (Jody Keuben); Rutger Ebbers,Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Kushtrim Simnica (Ricardo Langeweg), Tolgahan Yayla.