DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 veel te lief voor Dieren

DZC’68 veel te lief voor Dieren

Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (25/4) de uitwedstrijd in en tegen Dieren en verloor met 3-0. DZC stond na drie minuten al met 1-0 achter en wist de wedstrijd door het ontbreken van scherpte en geluk niet meer te kantelen. Zo werd het zicht op een nog betere eindklassering en een periodetitel zo goed als verspeeld.

Foto's wedstrijd, klik hier.
Het werd in Dieren voor DZC zo’n middag waar schortte aan de beslissende eindpass en geluk in de afronding. Verder begon DZC slap en stond het na drie minuten spelen al met 1-0 achter. Merkwaardig, want trainer Arthur Isselman had z’n spelers op het hart gedrukt dat er wat op het spel stond: een periodetitel. De trainer van Dieren, Daniël de Lange, had z’n spelers ook wat het hart gedrukt: laat DZC niet voetballen, ga ontregelen, speel met 150% inzet, alleen dan hebben we een kans. Op één of andere manier hadden de spelers van Dieren de boodschap beter meegekregen, want ondanks een individueel en collectief sterker DZC, werd er toch verloren van Dieren.

Het was al 15.15 uur toen scheidsrechter Roel Poffers uit Nijverdal de bal voor de aftrap op de middenstip legde. In verband met een zware blessure in de voorgaande wedstrijd begon de match met enige vertraging en dat had de spelers van DZC niet goed gedaan. DZC begon slap en ongeïnspireerd. Dieren maakte daar slim gebruik van en strafte deze houding onmiddellijk af. In de 3e minuut was het al 1-0. DZC was wakker en na zo’n 15 à 20 minuten spelen was DZC de bovenliggende partij. Dat vertaalde zich in een grote kans voor Thomas Kleinlugtebeld, maar hij pegelde de bal vlak over de kruising. Helaas viel de goal aan de andere kant. Dieren profiteerde van slecht uitverdedigen, 2-0. DZC was echter de betere ploeg qua individuele kwaliteiten, maar de beslissende eindpass en de doeltreffende afronding bleef uit. Aan het einde van eerste helft werd Thomas Kleinlugtebeld na een mooie actie onderuit geschoffeld in de zestien. Zo’n 95% van alle aanwezigen op Sportcomplex Het Nieuwland zag er een penalty in, maar de scheidsrechter behoorde bij de 5% die het anders zag. ‘Jammer’, vond teammanager Pascal Hertogh, want het had de definitieve kanteling in de wedstrijd kunnen zijn.
Ruststand derhalve 2-0.

De tweede helft was eigenlijk een reprise van de laatste 25 minuten van de eerste helft. DZC was heer en meester en er werd grotendeels op de helft van Dieren gespeeld. Tot de zestien werd er redelijk gecombineerd, maar daarna was het over en uit. Het was zo’n middag dat het net niet lukte. Natuurlijk werd vanaf de zijlijn ingegrepen en gewisseld. Zo kwamen achtereenvolgens Hans van Tent Beking, Ricardo Langeweg en Corné de Waard in de ploeg voor Kushtrim Simnica, Nick Abbink en Jody Keuben, maar het haalde niets uit. Sterker nog, in de slotminuten van de wedstrijd wist Dieren, na geklungel achterin, zelfs nog de 3-0 op het niet aanwezige scorebord te zetten. Dat was ook de eindstand.

Zo was DZC viel te lief voor Dieren. Het was op meerdere fronten Dieren de baas, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Het was een middag om snel te vergeten. Uithuilen en opnieuw beginnen, is het credo. Dat kan in de volgende wedstrijd tegen Hulzense Boys in Hulsen op zaterdag 2 mei a.s.. ’t Is waarschijnlijk de laatste uitwedstrijd van dit seizoen, dus tijd voor een mooie revanche !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Stephen Könnemann, Jody Keuben (Corné de Waard); Rutger Ebbers, Nick Abbink (Ricardo Langeweg), Luuk Jansen; Mike Verkerk, Kushtrim Simnica (Frank van Tent Beking), Thomas Kleinlugtebeld.