DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 tweede in de categorie Amateurclub van het jaar!

DZC’68 tweede in de categorie Amateurclub van het jaar!

DZC’68 was een van de twee Achterhoekse voetbalverenigingen die waren genomineerd voor de landelijke ‘Meer dan Voetbal Awards’.

Uit meer dan 40 inzendingen waren SDOUC uit Ulft en DZC’68 genomineerd voor deze landelijke awards.

Van concurrentie was geen sprake, want we werden beide in een verschillende categorie genomineerd. DZC’68 werd genomineerd voor Amateurclub van het jaar en SDOUC uit Ulft in de categorie Amateurproject van het Jaar.
De nominatie had DZC’68 volgens het juryrapport te danken aan het feit dat zij zich op velerlei terrein ook voor de maatschappij inzet. Het juryrapport zegt hierover: “De club staat midden in de samenleving met tal van unieke maatschappelijke programma’s. Het beleid is verankerd en duurzaam. De club is een voorbeeld voor het tonen van de kracht van voetbal voor de samenleving. Intern door Sportief coachen en de jongste jeugd actief te betrekken in de Jongsterraad. Extern met verschillende projecten, zoals een kookprogramma dat zich richt op integratie.” DZC’68 greep net naast de titel, SC Enschede eindigde op de eerste plaats.
In een videopitch kregen de clubs de kans om uit leggen waarom zij de prijs moesten winnen. De vakjury was onder de indruk van het hoge niveau van de genomineerden. Volgens de jury mag het voetbal trots zijn en wordt het steeds moeilijker om een winnaar aan te wijzen: “Vrijwel alle clubs zetten zich in voor de samenleving. Het maatschappelijk beleid neemt een centrale plek in binnen de club en de kwaliteit van de projecten neemt toe. De verschillende groottes van clubs en de specifieke regionale problematiek waar zij op inspelen, maakt het bovendien lastig om de clubs met elkaar te vergelijken".
Kijk voor alle nominaties en winnaars op www.meerdanvoetbal.nl