DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 sluit topseizoen af met winst

DZC’68 sluit topseizoen af met winst

Zaterdag 13 mei waren we te gast op sportpark Gerner in Dalfsen waar DZC’68 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen speelde tegen ASC’62 (Algemene Sportclub op Christelijke grondslag). Met een goede 1-3 overwinning is dit mooie seizoen in de zaterdag 2e klasse H goed afgesloten.
Na 2 keer gelijk te hebben gespeeld in de voorgaande wedstrijden, was de doelstelling voor DZC’68 om dit kampioensseizoen winnend af te sluiten. DZC’68 begon de wedstrijd zonder de geblesseerde aanvoerder Robin Faber, waardoor Nick Abbink zijn honneurs waarnam als 2e aanvoerder. ASC’62 had bij winst nog een kleine kans op een periodetitel, maar waren daarnaast nog afhankelijk van de andere resultaten. Maar de intenties van ASC’62 waren duidelijk, zij begonnen scherp en zette direct hoog druk. DZC’68 probeerde hier via de zijkanten goed uit te voetballen wat leidde naar een aantal goede kansen. Na slordig combinatiespel van DZC’68 kon ASC’62 de counter inzetten, waarbij ze 1 op 1 stonden met onze keeper Job Tadema. Gelukkig kwam Job snel en attent uit zijn goal met een goede redding. In de 25e minuut was het dan eindelijk raak, Mathijs de Waard scoorde zijn 3e doelpunt van het seizoen. Hij reageerde goed op een afgeslagen doelpoging van spits Max Riekel. Een paar minuten later werd ook de 2-0 gescoord door een kopgoal van Meron Zehaye uit een goed genomen corner van Corne de Waard.

Kort na rust verving Tolgahan Yayla de geblesseerd geraakte Jody Keuben. In de tweede helft bleef DZC’68 de bovenliggende partij en werden er aantal goede kansen gecreëerd. De goed keepende Job Tadema redde weer fraai een 1 op 1 duel, maar kon helaas in de 63e minuut geen redding brengen na slecht uitverdedigen van DZC’68. ASC speler Mathijs van Gelder scoorde met een droge schuiver in de verre hoek. DZC’68 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging op zoek naar nieuwe doelpunten. Via een aantal mooie aanvallen kwamen er een paar goede kansen voor de inmiddels ingevallen spelers Rutger Ebbers en Kushtrim Simnica, maar helaas beloonde DZC’68 zich hier niet mee. Pas in de 70e minuut scoorde Thomas Kleinlugtebeld de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Al met al een goede wedstrijd van DZC’68 om een topseizoen goed af te sluiten.

Iedereen bedankt voor de support, tot volgend seizoen!! OP NAAR DE 1E KLASSE!!

ASC‘62 – DZC’68 (1-3)
’25 0-1 Mathijs de Waard
’28 0-2 Meron Zehaye
’63 1-2 Mathijs van Gelder
’70 1-3 Thomas Kleinlugtebeld

Opstelling: Job Tadema, Jody Keuben (Tolgahan Yayla), Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Frank van tent Beking, Nick Abbink, Mathijs de Waard, Meron Zehaye, Corne de Waard (Kushtrim Simnica), Max Riekel (Rutger Ebbers) en Thomas Kleinlugtebeld.