DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 sluit mooi seizoen passend af

DZC’68 sluit mooi seizoen passend af

Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (9/5) haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Er werd een fraaie 6-1 overwinning behaald op OZC uit Ommen. Zo werd de vijfde plek veilig gespeeld, maar werd de laatste periodetitel gemist. Al met al een passende afsluiting van een mooi seizoen.
‘Als nieuwkomer een prima seizoen’, zo vat trainer/coach Artur Isselman het afgelopen jaar samen. Dit met de aanvulling dat ‘t nog wel ietsje meer had kunnen zijn. ‘Er zit veel potentie en talent in het team en op basis daarvan hadden we net iets hoger kunnen eindigen’. Teammanager Pascal Hertogh is het daarmee eens en vult aan: ‘De basis van dit mooie seizoen is gelegd in een zeer geslaagd trainingskamp in Buurse, bij Haaksbergen’. ‘Daar is het goede groepsgevoel ontstaan, met allemaal leuke, eerlijke en betrouwbare mannen’.‘Noem het ideale schoonzonen’, grapt hij. Als één van de hoogtepunten van het seizoen noemt Pascal de 0-3 overwinning bij Den Ham. Een fantastische wedstrijd, die model stond voor hoe dit DZC kan en wil voetballen. Arthur sluit af met op te merken dat er dit jaar net geen prijs is behaald, maar dat gezien de potentie en het talent van dit team, dit seizoen een mooie opmaat is voor volgend jaar. Dat belooft wat.

Er stond zaterdag voor beide teams nog wat op het spel. DZC had nog een  kleine kans op de periodetitel en OZC moest punten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Dat er wat op het spel stond bleek: na 6 minuten stond er al een 1-1 op het scorebord. In de derde minuut scoorde Thomas  Kleinlugtebeld op aangeven van Corné de Waard de 1-0. Maar door een paar onachtzaamheden in de verdediging maakt OZC al snel de gelijkmaker. OZC speelde fel en compact en maakte het DZC lastig om lekker tevoetballen.  Desondanks kwam DZC weer op voorsprong door een wonderlijke treffer van Frank van Tent Beking. Een door hem genomen vrije schop ver buiten de zestien, belandde gedragen door de wind met een fraaie curve in de goal: 2-1. OZC kreeg een tik en DZC werd de ovenliggende partij, dat vertaalde zich in een paar kansjes voor Thomas Kleinlugtebeld en Kushtrim Simnica,maar daar bleef het bij. Ruststand 2-1.

In de tweede helft pakte DZC flink uit. Zo brachten Kushtrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld in de 59e en de 60e minuut door twee fraaie treffers de stand op 4-1. OZC gaf zich gewonnen en DZC kon de wedstrijd lekker uit spelen. Rondom de 65e minuut werden er drie wissels doorgevoerd. Wout Blasman kwam in de ploeg voor Kustrim Simnica, Ricardo Langeweg voor Luuk Jansen en Mike Verkerk voor Thijs Aaldering. Ricardo, Mike en Thijs maken volgend jaar geen deel meer uit van de selectie. Ricardo en Mike gaan naar de Breedtesport en Thijs stopt met voetballen. Na de wissels scoorden Thomas Kleinlugtebeld en Wout Blasman nog voor DZC en brachten zij de eindstand op 6-1. Zo maakte Thomas opnieuw drie doelpunten en hij lijkt daarmee de topscorer van de Achterhoek te worden. Gezien alle andere uitslagen viel het doek voor OZC – zij degraderen naar de 3e klasse – en ging de laatste periodetitel aan de neus van DZC voorbij.

Zo sloot DZC een mooi seizoen passend af. Er werden leuke thuiswedstrijden gespeeld, er werden prachtige uitoverwinningen geboekt, maar er werden ook een aantal wedstrijden c.q. punten weggegeven. Als DZC volgend seizoen echte kampioensaspiraties heeft, moet dat laatste beter. Er is dus nog werk aan de winkel voor het kwintet Isselman, Jansen, Barzuwa, Hekman en Hertogh. Laten we het nieuwe seizoen maar weer beginnen met een leuk en strak opgezet trainingskamp ergens in de Achterhoek of Twente. DZC, Door Zweten Campionissimo !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen (Ricardo Langeweg); Corné de Waard (Mike Verkerk), Kushtrim Simnica (Wout Blasman),Thomas Kleinlugtebeld.