DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 pas laat op stoom tegen DZSV

DZC’68 pas laat op stoom tegen DZSV

Het eerste elftal van DZC’68 won afgelopen zaterdag (29/3) haar tweede opeenvolgende wedstrijd. Na RDC werd DZSV aan de zegekar gebonden. DZC kwam pas in de tweede helft op stoom en won verdiend met 4-1. Thomas Kleinlugtebeld, Kushtrim Simnica en Tolgahan Yayla waren de doelpuntenmakers.
Op 8 november jl. stond de wedstrijd DZSV – DZC’68 op het programma. Het werd toen in Dinxperlo na een bij tijd en wijle grimmig duel 2-2. Inmiddels is de competitie zo’n vier maanden verder en DZSV bivakkeert onder de middenmoot en DZC daarboven. Zowel DZSV en DZC wonnen beide hun laatste duel, waarbij de overwinning van DZC bij RDC het meeste in het oog sprong. DZC deed in Deventer prima zaken: 3 punten en 5 goals. Het leverde Kushtrim Simnica en Tolgahan Yayla een dik verdiende 8 op in het klassement van De Gelderlander. Onder het motto ‘never change a winning team’ had de technische staf ten opzichte van vorige week geen wijzigingen doorgevoerd.

DZC begon net zoals in Deventer frank en vrij aan de eerste helft, hetgeen meteen al een paar kleine kansjes opleverde. DZSV liet zich echter niet onbetuigd en voetbalde lekker mee. Zo halverwege kakte de wedstrijd in en werd het spel net zo als het weer: druilerig. Het spel golfde wat op en neer, er werd veel in de breedte gespeeld en er waren voor beide partijen een paar kansjes. Na een toch wel saaie eerste helft was de logische ruststand dan ook 0-0. Of zoals Remko Alberink van De Gelderlander in de bestuurskamer opmerkte: ‘Weinig schokkende dingen gezien.

Coach Arthur Isselman dacht daar blijkbaar hetzelfde over en om de bakens te verzetten had hij Mike Verkerk in de rust ‘ingeruild’ voor Luuk Jansen. Het bleek een gouden wissel te zijn, want in de 48e minuut stond de 1-0 al op bord. Een mooie aanval via diezelfde Luuk Jansen en Thomas Kleinlugtebeld werd verzilverd door Tolgahan Yayla. DZC had de smaak te pakken en zette goed door. In de 52e minuut scoorde Thomas Kleinlugtebeld op aangeven van Kustrim Simnica de 2-0 en kon Eddy Kappert opnieuw de muziek over Sportpark Zuid laten schallen. DZC was op stoom. Toch werd het in de 60e minuut nog 2-1. DZSV benutte een penalty, nadat de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd in de zestien. Maar zoals al gezegd, DZC was op stoom en denderde door. In de 64e minuut was het opnieuw raak toen DZC zich vlijmscherp naar de 3-1 counterde. De hoofrolspelers deze keer waren, Thomas Kleinlugtebeld, Luuk Jansen en Kushtrim Simnica. DZC bleef alert en zelfverzekerd voetballen en de alertheid van Thomas Kleinlugtebeld leverde in de 78e minuut de 4-1 op. De wedstrijd was gespeeld en ondanks dat DZC nog een paar kansjes kreeg de score op te doen lopen bleef het 4-1. Vooral op basis van de tweede helft een terechte uitslag.

Zo pakte DZC in twee wedstrijden 6 punten en 9 doelpunten. Nu maar hopen dat DZC via z’n degelijke achterhoede, z’n ‘tikkie-takkie’ voetbal op het middenveld en z’n snelle vleugelspitsen, de trein laat doordenderen. Zaterdag a.s. (4/4) staat de inhaalwedstrijd tegen koploper Be Quick ’28 uit Zwolle op de dienstregeling. De vertrektijd is 15.00 uur en ‘we’ rekenen op een vol perron !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Jordi Worm; Rutger Ebbers, Nick Abbink (Stephen Könnemann), Tolgahan Yayla; Mike Verkerk (Luuk Jansen), Kushtrim Simnica (Ricardo Langeweg), Thomas Kleinlugtebeld.